Billån

Det finns många typer av billån idag. Utbudet bland låneinstituten växer ständigt. Här kommer vi att behandla billån mellan privatpersoner och billån mellan privatperson och bilhandlare. Det kan vara bra att jämföra billån mellan olika företag innan man ansöker om ett bilån. Du kan oftast beräkna ditt billån online och få ett lånelöfte direkt.

Billån
Ett billån innebär att man får ett lån av pengar avsedd för köp av bil. Lånet kan fås för köp av ny som begagnad bil där bilen får stå som säkerhet för lånet. När det gäller billån av en bilhandlare så ligger vanligtvis räntan högre än hos en vanlig bank. Det är lätt att ta ett lån via en bilhandlare, lånet klaras av direkt hos bilhandlaren och man kan köra iväg med bilen samma dag. Du kan låna mer pengar via ett billån än ett blanco-lån eftersom bilen lämnas som säkerhet. Givetvis ställer ett billån samma krav som ett blanco-lån det vill säga i de flesta fall fast jobb och inga betalningsanmärkningar.

Privatlån
Privatlån är bankernas term för att låna pengar utan att ha någon form av säkerhet förutom kraven som banken ställer på låntagaren. Ett vanligare namn för privatlån är banklån eller blanco-lån, och oftast brukar inte bankerna bry sig så mycket om vad man skall ha pengarna till. De flesta bankerna brukar ha ett maxtak på mellan 100.000-350.000 kr. Många banker erbjuder så kallad medlemslån (om du är fackligt ansluten) du betalar ingen uppläggnings- eller avi avgift och det brukar ingå en grupplivförsäkring.

» Jämför billån och hitta den billigaste räntan
» Billån ordlista

Några banker och sidor som erbjuder billån

Allt om lån och krediter
Jämförelsetjänst där du kan låna mellan 500 - 500.000 kr utan säkerhet. Perfekt för dig som vill låna pengar till kontantinstatsen
» www.alltomlankrediter.se

Advisa
Jämför billån från flera banker - spara tusenlappar!
» www.advisa.se

Zmarta
Vi hittar de bästa billånet för dig
» www.zmarta.se

MyMoney AB
Vi erbjuder Sveriges billigaste billån! Låna billigare med bilen som säkerhet. Billån även när du köper bil från privatperson.
» www.mymoney.se

GE Money Bank
Ska du köpa bil? Flexibla bilånet. Beräkna billånet online.
» www.gemoneybank.se

IKANO Banken
Låna till din drömbil! Beräkna billån online.
» www.ikanobanken.se

DnB Nor
Vi kan erbjuda ett av marknadens mest förmånliga billån när du köper en ny eller begagnad bil av oss
» www.dnbnor.se

SEB
Letar du ny bil? Hos oss hittar du ett av marknadens mest förmånliga billån när du köper en ny eller begagnad bil genom en auktoriserad bilhandlare.
» www.seb.se

Swedbank
Drömmer du om en ny bil? Vi har billånet när du ska köpa ny eller begagnade bil.
» www.swedbank.se

Resurs Bank
Ett bra billån rakt och enkelt när du ska köpa bil.
» www.resurs.se

Nordea
Ska du köpa ny eller begagnad bil av en bilhandlare och behöver låna minst 50.000 kr för köpet? Då kan du ansöka om Bilkredit.
» www.nordea.se

WASA Kredit
Lån upp till 150 000:- utan säkerhet när du ska köpa bil.
» www.wasakredit.se

Lendo
Lendo är ett fristående bolag som samlat flera banker på en plats för att erbjuda det bästa lånet. Få förslag från olika banker och jämför för bästa pris.
» www.lendo.se
» Jämför lån online

Compricer
Jämförelsetjänsten för privatekonomi. Jämför räntor och villkor från Sveriges banker och låneinstitut.
» www.compricer.se
» Jämför billån online

Comboloan
Jämför priser för bilfinansiering
» www.comboloan.se
» Jämför lån online