Bilvärdering

Hur mycket är bilen värd? Det är förmodligen den första frågan du skall ställa dig själv innan du skall sälja din bil. Det finns idag ett antal hemsidor där du kan fylla i ditt registreringsnummer och få en bilvärdering online. Jag har personligen använt mig av helt andra sätt att värdera bilen. Det bästa sättet är att jämföra vad andra annonserar ut sina bilar för, både privatpersoner och bilhandlare. Oavsett vad du själv eller bilvärderingssidan tycker så är det trots allt marknaden som bestämmer priset på din bil. Det kan vara svårt eller helt omöjligt att sälja din bil för flera tusen kr mer än vad andra begär. Sen beror det också på hur snabbt du vill sälja din bil, ett lägre pris lockar garanterat fler spekulanter.

Du kan själv påverka bilens värderingen
Bilens värderings styrs av bilens skick. En bil med likadan utrustning, samma färgval och samma antal mil på mätaren kan värderas annorlunda. I det här fallet är det bilens skick som styr priset, och det är något som vi enkelt kan förändra. En nytvättad och nystädad bil kommer garanterat att värderas högre än en smutsig när väl den potentionella köpare går igenom bilen. Ett enkelt sätt att få ut mer pengar för bilen är tillbehör, större fälgar, stereoanläggning eller stylingtillbehör kan göra att en potentionell köpare kan värdera din bil högre än andra. Tänk också på att åt det kan få motsatt effekt så det gäller att ha balans på vad man modifierar och att det måste vara smakfullt. Ett av de absolut lättaste sätten att få din bil att sticka ut mer än andras är hur du annonserar ut den. Det vill säga hur du utformar din bilannons. En välformulerad och detaljerad bilannons med bra tagna bilder kommer att locka fler köpare än en torftig utformad annons med dålig tagen bild.

Man skall alltid utgå från sig själv, vad hade jag värderat högst en ren välvårdad bil eller en smutsig ovårdad? Det är enkelt att påverka värderingen och få ut maximalt med pengar vid en eventuell försäljning.