Hyra bil

Eftersom tillgängligheten på hyrbilar varierar under året rekommenderas att man bokar i god tid.


Krav vid biluthyrning
- Lägsta ålder att hyra bil brukar vara 21 år
- I vissa länder finns det också maxålder för bilhyra
- Körkort, kreditkort och pass (utomlands)
- Vid hyra av exklusivare bilar krävs oftast två kreditkort och högre åldersgräns

Vid upphämtning av hyrbilen
Ha med dig körkort, kreditkort och eventuellt pass. Hyrbilsföretaget kommer att begära att du signerar ett hyreskontrakt, var noga med att ta del av hyrbilsföretagets hyresvillkor. Som säkerhet kommer hyrbilsfirman att reservera en deposition från ditt kort under tiden du disponerar hyrbilen. Depositionen motsvarar självriskens storlek, om det inte är någon självrisk reserveras vanligtvis ca 1500-2000 kr. Kontrollera bilen innan avfärd.

Under hyresperioden
Trafiklagar samt parkerings- och hastighetsbestämmelser varierar mellan olika länder. Var noga med att du följer instruktioner på vägskyltar. Eventuella böter ska betalas omgående, om inte kommer en påminnelse att skickas till din hemadress. Hyrestagaren är ansvarig för att bilen återlämnas i det skick som den hämtades ut. Tänk på att parkera bilen där den står säkert och att inte lämna något baggage synligt för att undvika stöld. Skulle assistans behövas i någon form, kontaktas hyrbilsföretagets assistansservice som för det mesta har öppet dygnet runt. Telefonnumret finns oftast tryckt på kontraktet samt på bilnyckeln. Om olyckan skulle vara framme, måste en polisanmälan göras omgående samt en anmälan till hyrbilsföretaget.

Vid återlämmnande av hyrbilen
Var noga med att återlämna bilen i samma skick som du hämtade ut den i. En hyresdag är 24 timmar, så minsta försening innebär en extra kostnad enligt normalprislistan. Bilen skall återlämnas fulltankad om inget annat anges. Skulle bilen inte vara fulltankad eller om den är helt tom, tillkommer en kostnad för bränsle samt en serviceavgift vilka kommer att debiteras kontokortet. Bilen skall undersökas för eventuella skador vid återlämningstillfället av både hyrestagaren samt av hyrbilsföretagets personal.


Länkar till biluthyrare på nätet
» AVIS hyrbil
» Hertz hyrbilar
» Auto Europe hyrbil
» MABI Hyrbilar
» Eurocar biluthyrning
» Budget biluthyrning
» Holidays Autos
» Rent A Wreck begagande hyrbilar