Plug in-hybrid

En plug in-hybrid är en elbil som använder sig av ett batteri som går att laddas via en extern källa t.ex. vägguttaget hemma. Plug in-hybriden har precis som en hybridbil en förbränningsmotor och en elmotor som antingen jobbar ihop eller var och en för sig. Man beräknar att kostnaden för en plug in-hybrid motsvarar en fjärdedels av förbrukningen av en bil med förbränningsmotor när det kommer till bränsleförbrukningen.


Fördelen mellan en plug in-hybrid och en elbil är att plug in-hybridens räckvidden och möjligheten att kunna använda bilen under längre sträckor utan att behöva stanna för att ladda upp den. Man kan vid tillfälle plugga in bilen i ett el uttag och ladda batteriet precis som en elbil. Medans den största skillnaden mellan en plug in-hybrid och en hybridbil är att plug in-hybridens batterier går att laddas upp. En hybridbil är beroende av att förbränningsmotor laddar batteriet.

Några exempel på plug in-hybrider finner ni nedan som vi kan se så fler bilmärken tagit fram olika modeller av pluginbilar.

BMW i3 Rex
Honda Accord Plug-in Hybrid
Chevrolet Volt
Hyundai Sonata PHEV
Chevrolet Volt
Toyota Prius PHV
Ford C-Max Energi
Ford Fusion Energi
Audi A3 e-tron
Cadillac ELR
BMW i8
Porsche 918 Spyder
BMW X5 xDrive40e
Mercedes-Benz S500e
Fisker Karma
Porsche Panamera S E-Hybrid
Porsche Cayenne S E-Hybrid
McLaren P1

» Mer information om hybridbil
» Mer information om elbil
» Information om miljöbil som tjänstebil
» Mer information om miljöbil