Allt om bilen

Låna pengar till bilen

Skall du köpa ny bil eller kanske köpa tillbehör till din bil? Behöver du ett snabblån för att kunna betala kontantinsatsen? Vi har listat dom bästa lånen där du kan låna upp till 500 000 kr utan säkerhet. Läs mer

Låna pengar till bilen

Hitta billiga bildelar

Vart köper du bildelar snabbast och billigast? Vi har testat ett olika leverantörer som har allt du behöver. Du hittar rätt bildel genom att mata in ditt regnummer. Läs mer

Hitta billiga bildelar

Bäst pris på däck & fälgar

Behöver du byta däck? Eller vill du köpa en uppsättning snyggare och större fälgar? Vi har listan med dem bästa däck och fälg e-shopparna. Läs mer

Bäst pris på däck och fälgar

Hitta rätt verkstad

Har bilen gått sönder eller skall du serva bilen? Letar du verkstad eller vill du hitta någon bättre? Vi hittar och jämför verkstäder åt dig! Boka tid för bilservice online... Läs mer

Hitta rätt verkstad

Allt om Bilen, här hittar du allt som har med bilägande att göra!
Ett motorfordon som är försett med tre eller flera hjul eller medar eller med band och som inte är att anse som en motorcykel eller en moped. Bilar delas in i personbilar, lastbilar och bussar.

Juridiskt delas bilar i Sverige in i personbilar, bussar och lastbilar. Några fordonstyper som starkt påminner om bilar är mopedbilar, som enligt lagen är mopeder, och EPA-traktorer, som enligt lagen är traktorer.


Personbilar kan delas in i olika kategorier efter sin karossform. De vanligaste formerna är:
 • kombi
 • sedan
 • coupé
 • cabriolet
 • stadsjeep, även kallad SUV (sport utility vehicle)
 • minibuss
 • skåpbil (finlandssvenska: paketbil)

 • Några typer av bilar för speciell yrkesverksamhet är polisbilar, brandbilar, ambulanser, bärgningsbilar och taxibilar.

  Fantastisk kvalitet till rimliga priser, besök bildelsbutiken www.ReservDelar24.se.

  Bilens historia
  Bilens ursprung går att spåra i de självgående vagnar drivna med ångmotorer som konstruerades först av fransmannen Nicolas-Joseph Cugnot. Denne utvecklade en självgående artillerivagn kallad "Fardier à vapeur" år 1772. År 1801 konstruerades den första vagnen för persontrafik av engelsmannen Richard Trevithick. Under 1800-talets första hälft konstruerades sedan ett antal liknande vagnar både i Frankrike, England och Sverige.

  Den första eldrivna vagnen byggdes 1832-1839 av den skotske affärsmannen Robert Anderson. Den första vagnen med förbränningsmotor byggdes av fransk-belgaren Étienne Lenoir år 1862. Den första med bensinmotor kom år 1870 och var konstruerad av tysk-österrikaren Siegfried Marcus men så långt var det ganska experimentellt. Senare byggde även Siegfried Marcus tillsammans med Heinrich Walch den allra första bilen med både förbränningsmotor och egen styranordning. Denna kom att kallas "den första bilen" (1874) och kom att bli den modell Carl Benz senare baserade sin konstruktion på.

  Det var först år 1886 som två praktiskt användbara bilar byggdes. Oberoende av varandra konstruerade de två tyska ingenjörerna Carl Benz och Gottlieb Daimler varsin bensindriven bil. Daimlers var baserad på en hästdroska där han monterat en motor mitt i vagnen och en styranordning vid framsätet som gick genom golvet ned till framaxeln.

  I Sverige inköptes den första militära bilen till Kungl Jämtlands fältjägarregemente 1911.

  De första bilarna var dock alldeles för dyra och underhållskrävande för att bilen skulle slå igenom som fortskaffningsmedel. Amerikanen Henry Ford gjorde, i och med den masstillverkning på löpande band som 1913 inleddes av T-Forden, bilen till var mans.

  För biltillbehör och bildelar online besök www.BildelarONLINE24.se.