Bilpriser

Bästa bilpriset hittar du oftast genom att köpa bilen av en privatperson. Det kan skilja flera tusen kr mellan att köpa bilen privat än hos en bilhandlare. Detsamma gäller om du köper bilen hos en auktoriserad bilhandlare eller hos en märkesoberoende handlare. En given tumregel så som med allt annat är, att du får vad du betalar för. Av egen erfarenhet så brukar det vara så. Hittar du en bil som kostar 20 000 kr- 40 000 kr mindre än alla andra så brukar det oftast finnas en anledning till det låga priset. Har du otur så kan det bli en mycket dyr historia.

Bilens pris
Bilens pris styrs av många faktorer men de tre avgörande är bilens skick, utrustning och antal mil på mätaren. Så en bil med samma årsmodell och antal mil kan skilja i pris beroende på utrustning och bilen skick. Så var noggran och läs igenom annonsen eller bilens specifikation innan du bestämmer dig. Tänk också på att en välutrustad bil kommer garanterat att bli lättare att sälja i framtiden än en standardutrustadbil. Valet av färg kan också styra bilens pris. Ovanliga färgkombinationer både på intriören och utran på kan vara en avgörande faktor till bilens pris och fram för allt när det blir dags att sälja bilen igen.

Välj rätt bil
Tänk också på att vissa bilmodeller är mer populära än andra. En udda bilmodell från en mindre populär biltillverkare är svårare att sälja än en populär. Sist men inte minst det bästa bilköpet gör du när du köper en begagnad bil. Visste kan det vara tryggt och bekvämt att köpa ny bil. Men du kommer få en chock när du kommer sälja den. De flesta bilmodeller tappar mer än hälften av nybilsvärdet efter 3 - 4 år.