Lacka de nedre listerna på en Volvo s40 fas 1

Hej! Jag tar för givet att någon här har svaret på min fråga;) Jag vill alltså lacka de nedre listerna runt om på min bil. Jag ringt och snackat med en lokal lakeringsfirma och det skulle gå på ca 4-6000kr pga att det är mkt jobb att rusta upp 14 år gammal plast:/ Min fråga är: hur sitter listerna fast på en -00:a som jag har? (Eftersom jag måste själv demontera skiten innan jag lämnar över det för lackering) Är det kanske lika mkt pengar inblandat om jag helt enkelt köper nya lister som blir lättare att lackera? Och hur stor är risken att sidolisterna blir som "bananer" efter jag tagit bort dom? (Antar att sido listerna är limmade? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Lacka de nedre listerna på en Volvo s40 fas 1



Är det de som sitter på dörrarna? hm 6000kr för att lacka dem låter mycket....


Jag menar inte dom som sitter på dörrarna, dom känns fel att lacka i samma färg, mest pga att det inte kommer se bra ut på en röd bil. En grå eller svart hade jag gjort det på dock. Jag menar de listerna som sitter allra längst ner på bilen. Jag tyckte oxå at det lät jäkligt dyrt:/ men det är visst en hel del jobb med gammal plast:)


De sitter med en skruv underifrån i framkant, sen är det bara att skjuta dem framåt har jag för mig, räkna med att en del av clipsen de sitter med går sönder. 6000 låter väldigt dyrt. Sålänge bilen inte ska bli utställningsbil eller liknande hade jag lackat dem själv. Finns riktig 2komp billack och 2k klarlack att köpa på sprayburk hos billackerare och grundar du och slipar bra innan så ska det till ett tränat öga för att se skillnad om du gör det bra. Jag gjorde det på min gamla v40 som ligger bland gamla bilar och det blev tokbra. Jag hade i alla fall gjort så med tanke på att 14 år gammal orginallack antagligen inte är perfekt den heller.


Tycker att det låter mycket dyrt har gjort liknande jobb för 2500


Måste du verkligen montera av?


Det är ju enklare och smidigare att montera av än att maskera halva bilen. Om några clips går sönder kan man alltid plocka på skroten.


6000kr för att lackera två sidokjolar?!?! Herregud vilka skojare. När jag lackerade min V40 sidokjolar samt alla lister runt om bilen så gav jag 2500kr! Fråga vidare hos andra firmor. Synd du inte bor här i Helsingborgsområdet. Hade fixat ett grymt pris.


Håller med dig Digital hade skämts för att ta mer betalt än 2500





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka