Film på strålkastare

Är det förbjudet att filma strålkastarna ? Min son fick ombesiktning för gul film fram och svart bak fast de lyste rätt färg igenomSvar på inlägget: Film på strålkastareBak kan jag tänka mig för reflexerna i baklamporna måste reflektera om han nu inte har satt reflexer vid sidan om. Den gula solfilmen fram vettifan.


man får inte montera nån form av film på strålkastare eller någon lykta.


Då är det olagligt att som firmorna visar att dom filmar strålkastare i olika färger


Ja? det är olagligt att köra runt med gröna/blå/röda/orange/osv parkeringsljus också, men det säljer firmorna. Det är olagligt att konvertera halvljuset till xenon, men firmorna, i vissa fall, rekommenderar t.o.m. det. Det säljs icke E-märkta DRL osv osv osv. Listan kan göras evighetslång Det är ju inte direkt firmans ansvar om du kör runt med en olaglig bil. Kan tillägga att jag pratade med besiktningen om att sätta helt genomskinlig film på de nya strålkastarna fram, för att slippa "blästring" av dessa (då det är plast och inte glas). Responsen var; "Vi skulle NOG inte bry oss om det inte påverkade ljusbilden, men det gör ju inte det lagligt för det."


På Dimljus samt extra ljus får du ha film eller toning mm eftersom det ær klassat som extra ljus. Har Lamin-X optic blue film på mina dimljus och det har inte vart något problem.


Ska du vara benhård så får du inte det heller. Precis som du -egentligen- inte får xenonkonvertera helljuset. Varför? För att E-märkningen upphör att gälla så fort någon som helst modifiering görs. Och just detta med E-märkningen bör vara det väldigt enkla svaret till varför du inte ens får sätta genomskinlig/klar film på strålkastarna. MEN, då dimljuset inte ens behöver fungera (och det behöver ju inte eventuella extraljus heller göra) så skulle det i sin tur vara en enkel grej att kringgå om man nu absolut vill


inte ett dugg olagligt i meningen att distribuera. Att ha och montera är ok kan man säga, Det är att montera det på ett fordon som går i trafiken som gör det olagligt. du kan ju montera det på en tävlingsbil etc


Om man då ska hård dra detta så borde stylinglampor fram o bak också vara olagligt då man ändrar bilens grundursprung, på bes slog man ner på att min son ändrat bilen grundursprung med gult fram o svart bak, fast de lyste rätt färg igenom bak och att reflex satt extra monterad. Då borde ju en gul glödlampa fram också ändra grunden tycker man .................................... fast de e ju OK


faktiskt inte. Att byta ut hela komponenter (strålkastare t.ex) som är "typade" är godkänt, det är om man ändrar på komponenten som gör det ej godkänt

- - Edit - - Like he said ^^ - - Edit 2 - - Enkelt förklarat; Är (styling)strålkastaren/lyktan som sätts dit E-märkt; inga problem. Den uppfyller de krav som finns. Sätter du en gul E-märkt lampa i dina E-märkta strålkastare; inga problem. Lampan i sig är godkänd för att användas på allmän väg, strålkastaren likaså och båda är avsedda för varandra. Tonar du strålkastaren; E-märkningen upphör att gälla, då strålkastaren/lyktan inte längre, i "sig själv", är i det "skick" som den godkändes (fick sin E-märkning) i ursprungligen.


Mycket bra förklarat av "it_mutt", och det är som sagt helt lagligt att saluföra i Sverige. I Sverige är det okay att sälja många typer av produkter, men det är inte godkända att använda i offentliga miljöer/allmänna vägar. I Tyskland är det helt annorlunda. Där får dem inte längre sälja tex xenon-kit, då dem är olagliga att montera, men dem får dock sälja ballaster, och lampor löst, för då är det reservdel. Se som en "soft-air-gun" pistol. Ok att sälja, men får inte användas på stan..

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka