Solfilm billig men bra?

Finns säkert 100 trådar med liknande fråga, och har kollat runt som fan! men efter så många olika svar om rätt solfilm så vill jag gärna ha tips om vilken solfilm man ska välja som är den billigaste men som ändå funkar bra! (INTE BILTEMA!) har provat biltema minst 4 gånger och har aldrig blivit bra.. Äger en Mercedes Benz W202, och min bakruta är ganska välvd (Stavning)alltså inte rak som en typ 740 och biltemas film har jag ej lyckats få att passa till det.. sen kollade jag runt efter andra som typ Soyafilm som jag också hörde var skit! Sen gav jag lite upp hoppet och kollade efter färdigskuren som fanns på tex Solfilmskompaniet, men för den slanten och sen misslyckas kommer man ju nästan vilja lipa! (Är student so low on cash) sen finns det ju massor av andra firmor som säljer färdigskurna på tex Ebay.. Så det jag frågar om är om det finns någon som har provat en färdigskuren solfilm ? är den lätt att få på ? eller om det finns en billig solfilm att beställa som är lättarbetad ? Att lämna in bilen är tyvärr inte ens ett förslag för mig just nu. Skicka gärna bilder på filmen på eran bil så jag får se hur det ser utSvar på inlägget: Solfilm billig men bra?Julas solfilm för 99:- har funkar bra för mig!


Joo verkar ju billig! och ska t kristianstad i helgen! så hade passat perfekt! men sen finns det ju en nackdel.. den ser väldigt ljus ut.. då jag vill ha ungefär 80% på min..


En fråga, vad har du haft för problem med Biltemas solfilm?


Köpte biltemas billiga film, alltså den återanvändbara, jag fick på den och så, men efter någon vecka så kom det bubblor från ingenstans, och sen efter månader såg det förjävligt ut, hade lossnat från alla kanter hängde rättare sagt.. Men första dagen såg det faktiskt acceptabelt ut, förutom att den finns bara i 50cm och det var för lite så fick överlappa, Sen har jag ju inte en "rak" ruta heller..


Har kört den återanvändbara på flera antal bilar, visst den kan vara lite knepig. Men har aldrig direkt haft problem med den, dom gånger det blivit fel har det vart mig eget fel. Men är helt klart lättare om man använder klistertoning.


Ta inte illa upp på nåt sätt nu..... Biltemas övriga film är skit bra. Allt hänger på den som monterar den. O jag är sämst på att göra det så 945an ser förjävlig ut. Men en kompis är kung o gjorde det på sin 245a utan en enda bubbla. Samma kille har gjort det på massa olika bilar o rutor. Surt att du inte bor härikring då hade han gjort det åt dig för en billig peng med Biltema film.


Tycker biltemas funkar hur bra som helst.


Joo kanske på Volvo som har platta rutor, men hur är det med rutor som är "vävda" (böjda).


Har tonat X antal mercor med utan problem

Du tror inte att din polare har lust att hjälpa mig med min 95? .


Biltemas film är verkligen ingen dröm för den som verkligen vill ha ett bra resultat:1. Extremt lätt att skrynkla till, är ungefär som gladpack fast skrynklet blir permanent så fort det skett. Ställer till onödigt problem vid montering och finskärning. 2. Extremt lättrepad - blir problem när man väl ska börja trycka ut vattnet. Många av reporna syns sen när filmen sedan är torr. 3. Grumlig film - det blir suddigt när man kollar igenom den. 4. Repor och skavanker medföljer filmen (rätt otroligt) 5. Den tappar färgen fortare än dyrare film. Detta är anledningen till att den är billig. Att bara tona rutor på en 740 där resultatet enbart ska synas utåt är det kanske inget större fel om man är någotlunda snitsig och försiktig med att inte skrynkla filmen samt att man inte bryr sig om någon bubbla etc, men är man mer petig och också vill ha ett bättre resultat inifrån samt att den ska hålla länge är biltemas film värdelös.


Se där!


Vilken av alla solfilmer menar du nu?


biltemas återanvändningsbara, den är tjock och fin, inget jävla klister men sitter perfekt sen, säkert tonat 15 bilar själv, rengörning av ruta bil är viktigare än filmen typ känns det som. Fått 99% perfekt resultat varje gång faktiskt, dock är jag nogrann plockar bort dörrsidor, rengör allt extremt noga och gör en exakt mall av rutan, sprayar yes diskmedel med kallvatten i en flaska sen skrapar innifrån och ut, tar några timmar och lära sig så man får hajj på det, Men som sagt underarbetet är allt!


själv har jag slutat använda biltema filmen som är det sämsta jag varit med om. mekonomen haden en som funkade hyfsat men gett upp den också. nu är de bara kvalitetsfilmer för min del hatar alla repor och märken dom blir direkt på dom billiga filmerna. får kosta lite extra å de är bra istället.


jasså? brukar du tona åt random folk? provade tona med biltemas solfilm men blev förjävligt (mitt fel för tummen mitt i handen xD)


Nee sånt orkar jag inte Jag är noga när jag gör det vilket gör att det tar tid, och är inte värt det lilla man får


Problemet med Biltemas återanvändningsbara film är ju att man inte ser igenom den. Vilket skit! Men den är ju väldigt tacksam att jobba med, klarar dubbelvälvda rutor utan problem och det ser bra ut från utsidan.


Jo den blir lite suddig, MEN det är skönt att det dämpar alla jävla miffon som inte har råd med riktiga xenonstrålkastare, det tar bort mycket av deras bländande, Pendlar man så är det gult värt, och en annan som kör lastbil kollar fan inte mycket i backspegeln, Jag kollar i sidospeglarna istället, Lätt och jobba med, ser bra ut utifrån det nöjer jag mig med för det priset, Lämnade in en bil jag hade 2500, vart jättebra men det blir lika lätt märken i den filmen som en annan, och då blir man bara mer förbannad.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka