Vilka fälgar passar mina däck? Hjälp!

Hej! Nu är det dags för min att köpa fälgar till mina vinterdäck som ligger i garaget. Dock är jag absolut ingen expert när det kommer till fälgar och dess mått..Däckens mått är 205/65 r15, och jag undrar då vilka fälgar som passar? Ex. när jag ska skicka efter fälgar på nätet så får man välja mellan 6x15 tum eller 6,5x15tum som alternativ till min bil men vilket är rätt? Antar ju att det har med fälgens storlek att göra men har ingen aning om hur man mäter heller. Så frågan kvarstår, vilka fälgar passar!? Har just nu en Saab 9-5 4D 2.0T -99. Tack för svar! Mvh LinneaSvar på inlägget: Vilka fälgar passar mina däck? Hjälp!15 tum ska det vara annas får du köpa nya däck för dom är för små. bredden är mindre viktigt i det läget men satsar på att du ska ha 6.5 tum breda fälgar blir nog ännu bättre med 7 tum breda fälgar. och på så pass stor bil ska inte 7 tums fälgar vara något problem. kika på blocket annas sök på bilens märke eller bilens bultcirkel om du vet vad det är. annas kikar du i en fälg på bilen och läser på insidan. där står bredd och storlek.


sifrorna 6 och 6.5 står för tum alltså hur breda fälgarna är 1 tum är 2.54 cm skulle nog köra på en 7 tums fälg däckets bredd är 205 cm


Tack för svar! Ne har tyvärr ingen vidare koll på bultcirkel eller hur man mäter det heller, men kanske jag kan kolla upp på nätet om jag fattar mer där..inte säkert Men då borde jag kunna skicka efter fälgar till mina däck med måtten 6,5x15 då, har kollat in några fälgar redan. Bultcirkeln där var 110 och det borde väl min med ha då isåfall, men bör ta och mäta för säkerhetsskull.


7x15 blir bättre på 205 breda däck Ifall du knappar in din bil du har på företagets hemsida så får du förslag på fälg eller ändå bättre ring och gör din beställning


Okay kanske ska ringa och diskutera då istället


snarare 205mm, 205cm är gaaanska brett

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka