Kan man klarlacka pvc utan förbehandling

Ja det är min fråga. Anledningen till att jag frågar är för att jag funderar på att köpa en grill som är i svart pvc, men jag vill göra den blank. Behövs det nån primer eller så?Svar på inlägget: Kan man klarlacka pvc utan förbehandlingEn rejäl avfettning och plastprimer borde väl funka tycker jag, vet inte vad nya plastdetaljer kan vara insmetade med, varierar nog från tillverkare till tillverkare för att den ska se fräsch ut vid leverans antar jag.


Jo så är det nog säkert.. T-röd/avfettning hade jag planerat att köra med i vilket fall, däremot hade jag hoppats på att slippa köpa primer


Bästa du kan göra är nog att fråga en lackare va han kan göra för pris vid sidan om, blir nog billigare att lämna bort än att bara köpa bra tvåkomponentbaser.


Jo det är väl sant.. Törs man annars bara avfetta och sen blåsa på klarlack? Tänkte att det borde ju i värsta fall gå att slipa väck om det blir dåligt eller flagar? Lackeraren jag har kontaktat (ang. min front) vägrar göra saker vid sidan om av nån anledning..


Hm, är inte grillen på både bmwn och volvon riktigt överjävliga att slipa ner till en jämn yta om de skulle bli för jävligt? Minsta ojämnhet syns väldigt väl i ljuset, sen tror jag att det finns fler än en lackerare i Sthlmsområdet


Jo.. Det är till BMWn som den nya grillen ska vara. Det är väl ALLTID ett helvete att slipa? Skämt åsido, om man maskar den och testar på baksidan först kanske? Alternativt får jag väl lämna in den samtidigt som fronten..


PVC är värdelöst att lacka på. Jag hade lackat grillen med Plastidip om jag va du, minimalt underarbete och färgen sitter kvar.


Finns plastidip i blank svart då? Bara sett matt och det är ju grillen redan..


Varför inte beställa en svartlackad grill direkt?

Av två enledningar:De är dyrare och nu har jag redan den mattsvarta på bilen


Okej då slipar du dom, plastgrundar, slipgrundar, slipar, bas och klarlack sen är dom blanksvarta.


Du måste ha plastprimer på innan du lackar

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka