Ang: Biltema spray färger för bilar (volvo 940)

Tja Tänkte höra om någon vet vilken färg som passar bäst till en solid röd volvo 940 -91. Jag var in i deras butik men fanns ingen exakt matchande färg. Så Jag tänkte höra om det finns någon snarlik färg, Någon som vet? Kanske låter snålt av mig men jag har ingen lust att köpa dyr färg på någon lack firma.... //Patrik



Svar på inlägget: Ang: Biltema spray färger för bilar (volvo 940)



går ju att köpa på mekonomen och såna ställen, där det oftast finns rätt färgkod..


Biltema går ju oxå efter färgkoder.. men det bästa är ju att gå till en lackeringsfirma.


Beställ på volvo, meca eller mekonomen. Mekonomen beställer från lackeringsfirmor som blandar till färgen


På mekonomen kan man beställa så dom blandar till färgen och trycker ner i en sprayburk, och då är det seriös lackfärg, dock ska den användas innom ex antal veckor. Annars är tipset att åkat Volvo handlaren. Köpte en standard ersättnignsfärg på mekonomen till min gamla -98 alltså en färg som dom gick i någon lista efter, men fan heller att den var likadan, den var bara liknande. Detta var alltså inte den färg som dom blandar till.


gå till en lackerare ist när jag var på mekonomen och skulle ha lack till saaben,ja hadde färgkod och allt,visade den till han och han gick och hämtade en röd sprayburk bara.... och de var hyffsat fel färg ochså................


Biltemas bättringsfärg NEJ, helt seriöst!


bara för att du har färgkoden så behöver det inte stämma, kan finnas massor av varianter på samma färg


+1 lackeringsfirmor kan ofta fixa sprayburkar med riktig billack i. Mekonomnens färhger är bra men tänk på att det är 1-k färg. alternativet är att lägga en sån och sedan köpa en spray-max 2-k klarlack och lägga på efter. mekonomen säljer även den.


Köp Volvos egna bättringsfärg om inte annat, brukar funka bra Solida färgerna finns på större sprayburkar och Metallic-lackerna finns på mindre burkar tillsammans med mindre klarlacksburkar.





När jag skulle lacka min backskärm så körde jag spray från färgton.. 150kr för en burk var det verkligen värt .. ( +150kr för klarlack) det blir lite matt men det går att rubba upp bra. ha inte för lite klarlack som jag lyckades ha bara ..


Folk har både rätt och fel, köpte svindyr lackfärg på riktig firma, den va KANON verkligen skitbra! Sen åkte jag och köpte en burk till... den va katastrof ... blev helt jävla konstig. Har även provat att lacka med biltemas hobbyfärg.. vissa saker den sitter som berget, lossnar inte vad du än gör och blir bra yta. Dock har inte biltema alla färgkoder, tex inte volvo original röd


På min farsas gamla jetta använde vi Biltemas bättringsfärg o det blev 99.9%rätt Dock efter lite vattenslip på resten av bilen men fasiken så bra det blev. ¨Resten av ggrna ja har använt de är det bara skit rätt igenom.


Mekonomen 99kr burken.


Mekonomen säljer ju vattenbaserad färg på burk numera (i Motala kostar den 189kr?) Fördelen är att den är mkt tacksam att lägga och att man kan få den blandad i exakt rätt ton (sen hurvida det stämmer lr ej vet inte jag) men tanken är så. Nackdelen, om det nu är en nackdel är att den måste täckas med klarlack. Efter att ha testat både blandad vattenbaserad färg och vanlig lösningsbaserad så väljer jag hellre den vanliga konventionella lösningsbaserade. Mekonomen säljer Multona vilket funkar bra tycker jag, i Motala lagerförs dom inte längre efter att de infört vattenfärgen men de tar hem på beställning. Kan tänka mig att de är liknande i resten av Sverige. Autoexperten säljer Motip, enligt mig ännu bättre färg än Multona. Motips sortiment är mkt stort. Ps. Vad de beträffar nyanskorrektheten på biltemas färger har jag ingen uppfattning om, att färgen är som kattpiss räckte för att jag ska dissa den.


riktig billack finns på www.bilfarg.se


På vissa gammel-bilar har jag använt Biltemas spray med gott resultat, t ex så fungerade deras röda perfekt på både en Golf -94 och en Saab -94. Men det som brukar bli bäst är ju att gå och köpa originalfärg hos respektive bilmärke, men det kostar ju som sagt lite mer. Vill man snåla på en gammal bil, har jag lagt Biltemas först, och sedan lagt ett tunt lager med originalfärg ovanpå för att få en perfekt nyans. Har hållit bra i 2 år nu (på svärfars Saab, inte mina BMW).





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka