Import av fälgar&däck - Hjälp

Hejsan Jag tänkte att jag skulle importera en uppsättning 24" fälgar med däck 275, 25, 24 Från USA Har kollat runt endel och hitta riktiga billiga fälgar på ebay.com Undrar om det är någon som beställt där ifrån? Jag har kollat på dessa: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI . gory=66486 US $1,756.55=13 433,40kr Detta är för ett komplett paket. Men vad kostar det med frakt, tullavgifter, moms, skatt osv Vad skulle den slutgiltiga summan sluta på? Kanske någon som har importerat fälgar & däck innan och vet var priserna landar. Tacksam för all hjälp! //Joel Ek



Svar på inlägget: Import av fälgar&däck - Hjälp



Frakt får du fråga säljaren om, tull brukar jag räkna på 30%.


Frakten löser du billigast med tex vikingtransport. De tar 1500kr kvm i container. Det tar lite tid men ska du frakta 24" med däck med flyg så kan du ju dubbla inköpspriset Det du behöver göra då är att arrangera frakt från säljaren till hamnen, sen från Sverige hamn till dig lr om du vill hämta dom på plats. Har för mig just Vikingtransport har hamn i Trelleborg. Momsen är 25", tullen 4% plus några hundra i administrationsavgifter. Om du har riktigt tur kan du skippa tullen.


Okey jag har dragit iväg ett mail till vikingtransport så får vi se vad dom har att säga. uppdaterar med me info sen.


ta frakten med det företag som säljaren använder... Annars är det inte säkert han vill skicka. Jag tog hem en uppsättning fälgar från USA förra veckan, då kostade frakten 220 USD med Flygfrakt hos UPS. Oavsett så kommer fraktkostnaden vara det lilla i detta priset. Skicka ett mail till säljaren och fråga om fraktkostnad, vänta på svar, köp med paypal och sen bara vänta på rimsen.


Okey vad fick du betala i tull samt skatt/moms? blev det billigare än hemma, skriv gärna ut vad du fick betala steg för steg kan vara intressant! Tack för alla svaren/Joel


well... fälgarna i sverige skulle kostat 6300:- på ebay kostade dom 299 USD. 210 USD i frakt sen pröjsade jag 500 cash i näven till UPS killen som kom och lämnade dom för tull och moms. Totalt blir detta nästan exakt 4500:- Och allt som krävs är att du vet hur ebay funkar att köpa ifrån, svårare än så var det verkligen inte!


http://www.tullverket.se/sokordao/k/kop . 01356.html http://www.usps.com/tools/calculatepost . atepostage ------ Har aldrig beställt fälgar, men har gjort en del andra köp över Ebay. Dra iväg ett mail till dem och fråga vad frakten blir till Sverige/Europa med "USPS priority mail international", så får du en frakt kostnad av dem... +Moms 25% per vara, men nu köper du ett komplett paket fälgar, så 25% moms för 4 fälgar. +Tull 0-20% (skulle gissa på 5-10%) (frakt kostnaden räknas med) +Frakten i sverige! (ca:500Kr ?) ------ Snabb uträkning: 25%+5% =30% 0.30x"12800"kr = 3840Kr + 500Kr (frakt) =4340Kr ~4500Kr endast för tull, moms och frakt i sverige. Sen får du lägga till summan av frakten från USA till Sverige. Ligger förmodligen över 200usd skulle jag tro. ------ Be företaget att skriva ner priset på "frakt bladet" med 20-30% så får du lägre tull och moms kostnad, men kan också vara riskabelt om du sänker för mycket då dem kan bli misstänksamma på tullverket och då kollar dem upp det. Kan ju prova


Supersupra... Frakten i Sverige är inget du betalar. Det ingår ju frakt till din dörr (eller närmaste postkontor) i den vanliga fraktkostnaden. Tull och moms är helt omöjliga att räkna ut, för prylar som kostat runt 5000:- har jag fått betala allt mellan ingenting till 500:- och 1000:-. Så det är ren flax vad du får betala där.


Är kanske så att de tyngre paketen kommer hemskickade och de lättare får man hämta på posten själv ? Har varit så i alla mina fall då jag har beställt från USA. (Då använde jag mig av usps priority int´l)





Posten lägger ofta på en avgift på minst 100 spänn när man får tulla, jätteskoj.


Skicka fälgar med UPS flyg för 220 USD? Du måste skämta! Vad va de 13" magnesiumfälgar lr? Jag gjorde precis en uträkning på UPS.com. För 4 kollin 32x32x12" 50 lbs styck (vilket är underdimensionerat) vill de ha 1346 USD 7-10 dagars. 2400 USD för 3 dagars. Detta beräknat från Los Angelses 90001 till Motala 591 00.


Från LAX till Malmöe och sedan vidare till Motala med t.ex. BAX Global kostar en uppsättning 19" fälgar 550 dollar att skicka. Sen ökar det självklart då både storlek på paketet och och vikten ökar när det gäller 24"... Men att det ska kosta nästan 1400 USD låter otroligt?! Men det stämmer säkert


Endel företag har väl avtal så de skickar betydligt billigare? Endel tar ju tex kanske 100 usd för att skicka en gps medans andra tar 10 usd.


UPS är betydligt dyrare, USPS billigare Ännu bättre om man kan hitta ett företag i sverige som själv tar hem egna produkter från usa, då kan man skicka med dem. De brukar bli billigare om man har större saker.


Dom flesta företagen på ebay försöker hålla sig till USPS, men precis som svenska posten så tar dom inte paket över en viss vikt. Över det så brukar det bli UPS istället och dom fraktar till dörren. JapMax: Haha nej. 15*8. 2 kolli 17kg totalt. Det är ju inte jag som fixar fraktkostnaden utan företaget jag köper ifrån på ebay. Dom har ju troligtvis bättre avtal än dig som privatperson här i sverige.


En avgift som man offta glömmer är företaget som tar emot grejerna i Sverige & tullar in det åt dej brukar ta typ 5-600 för det. Skulle inte ens fundera på flygfrakt i det här fallet så är det billigare att köpa grejern här i Sverige där det finns på lager & du får prata med en som talar svenska & du har garanti & support.


Klas80: Tull och moms är redan igenomgånget i tråden. Sen, hur svårt är det med engelska? Dessutom har du minst lika bra om inte bättre support från företagen i US, iaf jag har fått det intrycket och jag köper MYCKET direkt från andra sidan pölen. Dom flesta svenska trim/stylingföretagen i Sverige är rent ut sagt rövhål dom flesta av dom. Till TS. Du kommer tjäna tusenlappar på att beställa via ebay...


Eisenhut: tror inte riktigt du var med på vad jag menade, alltså inte själva tull och momsen utan att företaget som tar emot grejerna i Sverige tar en avgift för att tulla in grejorna, samt ev lasta ur container osv. Det där beror säkert på vilka man råkar på, vet själv att många jänkare är hur hjälpsamma som hellst när dom ska sälja något. Men när det väl är sålt är det en helt annan sak.. Givetvis ska han köpa grejerna därifrån om han vill det, var bara uppmärksam på både för och nackdelar.


Visst är det som Eisenhut säger att man sparar några tusenlappar och köpa via staterna men då får man ju tänka på om det är verkligen värt att beställa "over there" om det skulle vara eventuellt problem med det man köpt och börja skicka tillbaka varan/varorna. Funderade själv där ett tag på köpa ens 20" fälgar från staterna men då man räknade med tull+moms+post avg så sparade man inte mera än 3-4000:- och då känns det ut mera tryggt att köpa via en firma i Sverige.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka