Fälgtips till Volvo S40!

Halloj! Ny på forumet så kan hända att den frågan tagits upp tidigare, försökte söka men hittade iaf inget . Nåjo, till saken. Är en stolt ägare av en Volvo S40 av årsmodell -98. Intresset för att göra ett litet projekt av den växer för varje dag som går. Tyvärr vill inte pengarna riktigt räcka till alla grejjer man vill ha men man måste ju börja nånstans . Ett par nya fälgar ligger för tillfället högst på önskelistan då orginal plåtfälgarna är ju inte direkt snygga. Men som nybörjare är jag helt grön på vilken storlek som krävs, bredd, infästning, vilka passar, vilka inte etc... Mitt önskemål på fälgar är iaf ett par mattsvarta för att matcha bilens tema (svart & vitt). 17" eller 18" verkar se mest rätt ut på en S40 vad jag lite smygtittat runt här på andras Volvon . Det som jag hittills märkt som ett litet "problem" är att jag har 4-bults infästning och de flesta fälgar jag tittat på har 5-bults. Hur lätt är det att byta från 4 till 5-bults? Dyrt? Modifiering skadar inte för jag gillar att skruva Har tittat runt lite på fälgar och skulle vilja ha ett par fälgar i stil med dessa, eller helst någon av dessa om de eventuellt skulle passa? : O.Z. Racing Superturismo eller O.Z. Racing Crono HT Förslag och tips tas tacksamt emot!



Svar på inlägget: Fälgtips till Volvo S40!



Har samma problem. Då jag har sänksats och tvärstag kommer jag att köra på 205/40/17 för att ha någon komfort kvar. Det är inte det lättaste att hitta bra fälgar till våra bilar. Bultindelningen är ju 4*114,3 på en orginalbil. ET (inpressningen) bör ligga på 37-45. Detta beror såklart på hur bred fälg du väljer, i mitt exempel är det en fälg som är 7*17". Det verkar bara vara våra bilar och vissa japanska som har denna bultindelning vilket tyvärr begränsar urvalet ganska mycket. Förstår att du funderar på att konvertera till 5-bult. Tyvärr inget jag kan hjälpa till med då jag inte har koll på navstorlekar m.m. Men TEORETISKT borde det gå att sno skivor och nav från någon annan bil. Vet dock ingen som prövat. Ang. färg m.m. Jag kommer nog satsa på fälgar som är ganska mörka för att underlätta rengöring. De du har på första bilden rekommenderar jag om du ska köra med org.bromsar då de ändå döljer lite.


Ajjdå! Visste inte att de skulle vara så svårt att hitta snygga fälgar till en endå såpass vanlig bil . Men jag har surfat runt lite och hittat ett par intressanta grejjer, så hoppet är inte kört Hittade en tråd om just navbyte från 4 till 5 bults! Men tyvärr har jag inte såna kontakter som skulle kunna utföra ett sånt arbete, samt de blir lite dyrare än vad min tänkta budget skulle vara för hjulbytet. Länk MEN! Jag har sökt och hittat ett par alternativ som ska passa! De fälgarna jag har i mitt första inlägg, nämligen O.Z. Racings Supertursimo GT har en version med just bultindelningen 4*114,3 och storleken 16 tum!! visserligen inte 17 tums som jag först skulle velat ha men iaf . Ett annat intressant alternativ är Momo Corse-serie. Har hittat ett set sådana begagnade till ett hyffsat pris. Han använde dom förut just på en Volvo S40 och de ser riktigt bra ut tycker jag! Storleken är 17", bredd 7,5", ET 35 (borde väl gå?). Såhär ser de ut. Borde nästan slå till på dom före de försvinner


Får du ett rimligt pris så slå till. Kan ju inte garantera att de passar men det borde de ju göra eftersom han har de på på bilden.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka