Sportrattens för och nackdelar

En sportratt hade ju varit ballt, och inte minst sagt grymt snyggt, men det verkar ju finnas vissa nackdelar. Det jag tänker mest på är att man ju måste slopa air-bagen, och det kanske man får ångra bittert om man vär råkar ut för en olycka. Dessutom blir kan det väl bli jobbigt om man har en bil som saknar servo? Borde man investera i en cool sportratt eller ska man låta den trista men trygga original-ratten vara kvar?



Svar på inlägget: Sportrattens för och nackdelar



Finns ju sportrattar med luftpåse också. Dock lär dom väl kosta mer och vara mer riskabla att koppla in


Tack för tipset. Ska kolla upp det!


Går det inte att sätta in en nyare BMW ratt t.ex. m-ratt? Då bibehåller du säkerheten samtidigt som det blir ganska snyggt http://www.blocket.se/vi/16197883.htm?ca=11_s


måste man inte ha licens av nåt slag på att pilla med airbag?


Jo det måste man .


inte vad jag vet om... bara lossa en batteripol & vänta en stund innan man skruvar bort ratten, sen hur man släcker airbag lampa måste man nog fråga en verkstad om


Då kan man kanske vända sig till någon med licens för att utföra jusst det man måste ha licensen till


Kolla in BMW:n på min sida.. Där ser du nya M3 ratten inkopplad på en äldre M5:a. Personligen så tycker jag att det är en av de snyggaste rattarna som finns.


hade en 12" sportratt på en 240 -82 med muskelservo.. klart man kan ha liten ratt lättast att släcka airbag lampan är nog att höra med bilverkstan "runt hörnet"





Jo man måste ha en speciell "licens" för att handskas med airbags. Min gamla fordonslärare som hade varit bilmekaniker förr i tiden men sen gick över till lärare hade inte den "licensen" eller "behörigheten" .


jag har bytt flera rattar med airbag och jag har då ingen licens, men ibland har man fått återställa airbag-lampan, men visst jag kanske har gjort mer än man egentligen får men vem ska kolla upp det? ps. räknar man inte med att en airbag är förbrukad efter 10-12 år? ds.


Nu är det ju tyvärr så att jag inte är någon bilmekaniker själv, så jag kan ju inte lova till 100% att det är så . Men efter vad min lärare sa så är det så, och jag har ingen anledning att tro att han ljög . Men man vet aldrig. Lärare kan vara luriga jävlar dom också


ja, altså få en sån i plytet när man minst anar det är inte skoj, sett lite däck flygit i luften när man smällt av dom, jäkla laddning i dom där... man kanske inte ska sitta och kaxa och dricka alkohol haltiga drycker och pilla på stereon samtidigt som man kopplar in airbag, men det går, jag fick göra det på min praktik plats utan något "licens" som bilmekaniker-airbag personal... on topic så skulle jag skita i sportratt och köra med en shysstare orginal Bmw ratt från någon annan model, passar bättre och säkrare. sportratt är enligt mig så jäkla mycket 240/740 raggare, fattas bara så är axel vadd grej som man sätter på sen är man där


Fick du dricka alkohol på din praktik?


Eller Jetta raggare har nog sett en drös med er! Finns motstånd att köpa om man ska på med sportratt, då lyser inte airbag lampan sen!


en airbag flyger inte i luften så där bara. den måste ha signal för o utlösas. e det ingen ström i bilen så kan den inte lösa ut. Fattar inte varför alla e så nojiga om airbagen.Nån som känner nån som fått airbagen o lösa ut? O då e det inte en polare som hört eller jag vet en som sa så ,utan verkligen känner nån som fått det?


Jag röstar för nyare/snyggare originalratt med samma diameter som original! Har aldrig sett en eftermarknads-sportratt som passar in med inredningen. Finns väl såna mockarattar som kan se rätt okej ut dock. ** Ang sportrattar i gamla volvos så finns det faktiskt snyggare originalrattar. Exempel: Värt att betala tusen spänn till för en ratt som är i 95% plast och blinkar rött/blått.


Gammal Volvo? Den där är ju knappt inkörd. Jag önskar att det fanns fler alternativ när det gäller sportrattar. Varför finns det inte lite fler diskreta tre-ekrade sportrattar på marknaden?


Funkar inte styrservon om man byter till en sportratt?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka