Konvertera xenon på Angeleyes

Har en Volvo 854 med Angeleyes. Går det att konvertera dom till xenon? Någon som gjort det? Tänkte på själva "ringen", den lampan är väl inte utbytbar? Tänkte om den funkar och inte går sönder om jag konvertera till xenon. Ser även på många annonser att det verkar vara till två lampor, måste jag köpa 2 satser som jag skall ha till båda hel och halvljus? har inte det på samma lampa Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Konvertera xenon på Angeleyes



Själva ringen får man nog byta helt tror jag. Finns CCFL angel eyes att köpa som lyser som xenon. Men annars brukar det gälla att 1 sats kan man byta antingen helljus eller halvljus. Vill man byta båda får man köpa 2 satser. Något att tänka på dock är att konvertera halvljuset är lite knepigare för att få det lagligt måste du ha automatisk nivåreglering av reflektorn och högtrycksspolning av glaset. Det är rätt dyrt att eftermontera. Helljuset däremot är det bara byta på. En annan sak man ska tänka på om man byter är att OM du har såna strålkastare som släcker halvljuset när man tänder helljuset så kommer det bli kolsvart framför bilen en stund eftersom xenon kan ta upp till 10 sekunder innan det lyser full styrka. Det beror på att lamporna måste bli varma innan dom lyser bra.


asså vad vill du konvertera? hel och halvljus är inga problem att konvertera. en sats för helljusen och en för halvljusen. Lysdioderna till ringarna går säkert att byta, dock förstår jag inte vad du ska byta till? du får ju inte in en xenonlampa där... eller är du rädd att den ska paja om du monterar xenon i halvljuset? för det lär den inte göra..


Ja, det var det jag menade, att jag var rädd att den skulle gå sönder, tack för svaret.


xenon är kallare än vanliga halogen, så det kommer inte smälta något, och det är samma sockel som original, så det finns inget som skulle göra att angeleyesen skulle gå sönder för man stoppar i xenon.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka