Åka med tonad framruta

Hittade ingen tråd om detta så jag tänkte fråga.. Ska tona framrutan, även sidorutorna fram. Hur bra klarar man sig i trafiken? alltså, är det så att man blir stoppad 100 ggr i månaden och får göra om det 100 ggr i månaden samt betala 100 böter, eller brukar man knna glida runt utan att bli stoppad???? sen en sak till, blir man stoppad med toning, brukar farbror blå då vara snälla så att man får rycka bort toningen utan att man får böter ?? eller vad har det gåttt för er som har kört så??



Svar på inlägget: Åka med tonad framruta



det är ju inte direkt trafiksäkert om jag säger så .. visst beror det lite på vilken toning du använder men om man tonar framrutan så kommer nog farbror blå stanna dig oftare och du får böter.. och det ligger ju inte på 100 kr iaf utan snarare 500 om inte mer för en framruta(vindrutan)


Det är inte människa här som kan gissa hur många gånger du kommer bli stannad för det. Oftast säger polisen att man måste åka in på efterkontroll hos bilprovningen, men det är också helt olika beroende på vilken polis man stöter på, och vart.


när de gäller framrutan/vindrutan.. så stoppades jag utav farbor blå.. kunde rycka bort de på plats.. men om du har den lagligt har du ej problem.. sidorutor e de böte på 1500:- om jag ej minns fel.. då brukar de bli böte + ombes.. samt att du knappt ser på natten ex gående/cyckliser som korsar vägen utan belysning va nära på att köra en.. så jag plockade bort de för andras säkerhet.. (hade mörkt toning) går säger bra med 10-15% toning


Smäller du med någon och har tonad framruta + sidorutor... då vet jag inte om f-bolaget är särskilt glada i hågen att bjuda dig på pengar (din bil är inte i lagligt/godkänt skick). Inte vi andra försäkringstagare heller! Jag skulle i alla fall göra livet surt för den som krockar med mig och kör omkring tonat, så räkna med att det finns fler. Är det värt det?


precis.. tror inte nån får 1öre om du har olagligt tonad bil.. efter krock tankten att ha kört på nån är där resten av livet.. därför tog jag bort framtoningen..


de flesta bolag ger ju inte en krona i försäkring om dom hittar en enda del på bilen som inte e godkänd på en besikting,


inget illa menat, men jag hoppas verkligen du prioriterar andras säkerhet före att din bil skall se bra ut, jag har sett hur det ser ut med tonad framruta på natten, Det är farligt, Idiotiskt, och jävligt fult enligt mig bara korkat


Så du tog bort toningen på framrutan och valde istället att ha över 300hk i en bil byggd för ca 200? Smart tänkt där


japp precis.. innehållet räknas





Jag har kört omkring med 15% toning på framrutorna (ej vindrutan) i några månader nu utan problem. Kan vara svårt att se ut på vinterkvällar och nätter samt i olika garage. Men lätt värt det.. Att tona endast bakrutorna ser ju bara löjligt ut och ojämt. Jag hade gärna tonat vindrutan också om inte sikten blev så dålig (reflektioner)


jag frågade inte om det var smart, jag frågade inte om man får nån försäkrning... och om et är så att man inte får en krona om bilen har nåt som inte är lagligt då borde ju 99% av gorgs medlemma inte få en krona vid krock, jag använder min bil till att ställa ut med och då vill jag att den ska va snygg, och tonad framruta är i min åsikt snyggt


speglingar e de enda ja hör och dåligsikt på kvällen, därför avstog ja !!!


Man är helt dum i huvet om man kör runt med tonad framruta enligt min åsikt. Totalt trafikfarligt och idiotiskt.


Men du frågade hur bra man klarar sig i trafiken, eller hur? Inget vidare eftersom du får märkbart försämrad syn genom rutan bara det börjar skymma. Räkna med att polisen kommer göra livet surt för dig då detta är utåt sett synbar (och ej laglig) styling - klart de kommer stoppa dig då! Att 99 % av bilarna här är olagliga har jag svårt att tro på och är helt irrelevant i sammanhanget... åker du dit lär det bli kostsamt. Smäller du med någon kan du bli skuldsatt för resten av livet, i värsta fall. Fortfarande värt det? Skall du tona får du helt enkelt köra omkring den på släpkärra till utställningarna.


hur man klarar sig i trafiken sett från att bli stoppad av lagen, ja. att 99% av bilarna inte är lagliga har väl visst med sammanhagnet att göra eftersom någon skrev att vid en krock får man ingen försäkring om bilen har NÅGOT olagligt, och det är ju precis det du sitter och snackar om, att livet kan bli så surt vid krock, stackars han som vid krock inte har orginaldimenssion på sina däck, eller har en vinge på bilen som inte skulle gå igenom en besiktning. Sen finns det skillnad på toning och toning, behöver inte veta hur bra man ser igenom den för det är jag väl medveten om, Men jag får väl lyda ditt råd och köpa kärra, dragbil har jag- Du kanske ska söka tillstånd att bli låtsaspolis här på gorg och utföra flygande besiktningar online, så inte livet blir så surt för alla som kör olagligt!


haha. fränt. samma som för de som inte har exakta orginaldimensionen på hjulen då, måste ju va ännu värre, det är ju kontakten med vägen det handlar om.


Han har en poäng... Faktiskt så tycker jag han har helt rätt! Om du tänker riskera din, för att inte tala om andras säkerhet genom att köra med tonad framruta så kan du väl flytta till amerika...? Det e ju enbart dumt att utsätta dig själv och andra folk för fara enbart för att du vill att din bil ska vara snygg på några mässor. Jag håller med Jonesono... Nästan alla responser du har fått i denna tråden har ju varit negativa... Och jag tror att de som har sagt något här kan sin sak. //Knasten


klart man inte får ha tonad vindruta?! fattar fan inte ens hur man kan fundera löver det? sen är det ju upp till var och en, men frågar man på ett forum får man räkna med att bli dissad.


Om du vill prova å se hur det blir med tonad ruta både dag och natt! gör såhär!!! Ta på dig ett par solglasögon av ganska så mörk karaktär! och kör med dem på dig dygnet runt oavsett tidpunkt! när du känner att det vore gött å ta av solglasögonen så har du nog nått den punkten som avgör att det är ett dåligt val. Kan ju säga att det räcker med lite svag skymning så tar jag av glasögonen. Blir ett smart sätt att avgöra om du skulle trivas med det!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka