Bredda 745

Funderar starkt på att bredda en 745. Undrar ifall någon kan förklara lite kortfattat hur man gör. Har kollat andras projekt och har då sett lite. Men är inte helt 100% på hur man gör ännu.. När man breddar bak, hur långt bak mot bakljusen skär man upp och breddar ? Hur gör man för att inte få några veck ? Försiktigt bara elr ? Har sett folk göra ett snitt på framskärmen mot backspegeln, och under kanten under blinkersen.. räcker det ? Behöver man förstärka bakdörren med ett profiljärn då man flyttar plåten från det runda röret i dörren ? Alltså innanför nästan längs med där midjelisten sitter.. Är det snyggast med rak tröskel eller en som är formad efter breddningen ? Hur mycket är det snyggast att bredda ? Ska synas tydligt att det är breddat, men ska inte se överdrivet ut. 35mm ... 40mm .. 50mm... ?? Har just nu inga breda fälgar. Men kommer att ha centrumvända och breddade plåtisar till att börja med. Blir senare snygga breda fälgar. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Bredda 745



Beror ju på hur man vill att det ska se ut. Själv tycker jag det absolut snyggaste är att kapa i det veck som går utmed hela karossen. Sen lägger man ut det typ 15 mm, inte mer iaf. Även skärmkanterna kan man lägga ett snitt i och lägga i en 10-15 mm bred remsa. Det tycker jag är det snyggaste iaf! Blir väldigt diskret och syns knappt om man inte står brevid en originalbil. Vanligaste sättet är väl ungefär så som du säger, man lägger diagonala snitt från hjulhusen och snett uppåt, bänder ut plåten och lägger i kilar, sen snittar man upp bakdörren i delen som är i dörröppningen och lägger i en remsa där med. Enklaste metoden, men jag tycker det ser fördjävligt ut. Blir alldeles för rund form över hjulhuset då, tycker inte alls det passar på en så kantig kaross. Förstör linjerna helt.


Okej tack för hjälpen. Men jag vill att det ska synas. Och har nästan bestämt mig nu. Blir antingen 60mm bak och 50mm fram.. eller 50mm runt om. Ja, jag vet att det faktiskt förstör linjerna lite grann.. Men håller även på med 850-front .. och ska bli andra ändringar för att liksom "mjukaupp" linjerna. som andra lister osv.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka