Spacers!?!?

hej, tänkte sätta pp spacers på min bil, ca 30 mm, skadar det bilen,. är det en nackdel o ha dem på?! varrt finns det spacers till saab 9-3ss? för vad jag hört så är det många som tycker att bilen blir snyggare!? tacksam för svar!! mvh



Svar på inlägget: Spacers!?!?



så länge fälg eller däck inte går emot någonstans så skadar det inte bilen.. nackdel kan vara att du får annan spårvidd och liknande, bilen är ju optimerad för den inställningen som den kommer med, och hamnar däcken längre ut så kan den upplevas på ett annat sätt.. kan både bli bättre väghållning, men det kan bli sämre oxå.. kolla bara så att bultarna räcker till, så att inte det blir för lite gängor kvar som håller fälgen, för då kan det bli farligt.. men om du ska ha 30mm spacers så har du säkert redan kollat upp det..


Hej, vad jag vet så beror de på vad för spacers du tänkt dig? finns ju plattor från 2mm o uppåt o man bör inte ha mer an 5mm på varje sida då. Sedan finns det ju plattor som du skruvar dit på det befintliga bultarna och då får du ut hjulen betydligt mer. Borde kunna beställa hos din lokala däckhandlare. Mvh mikael


jag tänkte ju ha ca 20 eller 30 på varsin sida, dem jag tänkte ha är ju sådana man skruvar fast ordentligt o sen däcken i dem!!! gör de mycke på utseendet!?


Lånar tråden istälelt för att göra ny. Mina bakre däck och fälg tycker jag sitter för långt in jämfört med chassit och jag vill få ut dem så dem ligger i linje med skärmen. Men hur pass mycket mer skulle det slita på hjullagret att få ut varje fälg 20mm var?


inte mycke alls.. dock kan bilen bete sig underligt när du kör samt att bilprovningen kan ha sina åsikter om de.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka