Demontera/montera rails

Hejsan! Har en v70 -06 och undrar om någon har några bilder på hur det ser ut när man demonterar railsen på bilen. Jag är inte helt 100 på hur man gör så jag vågar inte ta i för hårt, just på plastkåporna. Är rädd att de ska gå av eller sönder. Någon har har tips eller bilder?? Tusen tack!



Svar på inlägget: Demontera/montera rails



någon?


Ta bort täckkåporna 3st och där under sitter de skruvar som håller railsen.


Frågan är hur blir det efter man har demonterat railsen? Måste sätta dit någonting för att täta där railsen har suttit fast förut och det finns inget färdigt att köpa på Volvo. Tänkte demontera på min V70 också


Du behöver täckkåpor. Annars blir det hål kvar


Aa, fast hur får man bort själva kåporna? från vilket håll ska man ta bort dom? känns som dom skulle gå sönder


Vart får man tag i täckkåpor då?


Du köper dom på Bilia eller om du har tur då kanske du hittar på skroten.


japp, ska lacka mina rails hur tar man bort dom 3 kåporna som sitter över skruvarna på railsen?? Vill inte att dom ska gå sönder, för det känns som dom ska göra det. från vilket håll drar man i dom?


Om du ändå ska demontera dom då kanske det inte gör nått om kåporna går sönder lite men lite surt om man får för sig att montera dom igen. Har för mig att man lossar kåporna genom att dra dom emot sig. Minns att den i mitten satt rätt hårt men tar man en liten flat mejsel, "fiskben" eller försiktigt med en kniv på baksidan så lossar den lättare.





aha, okej, aa ska ju lacka dom så ska dom på sen igen så därför jag vill va försiktig. Så man ska stoppa in en flat mejsel på kåporna, typ bakifrån, alltså den sidan mot taket? Är det hela kåporna som ska bort på alla 3?


Ja du ska ha bort alla tre kåpor på varje sida. Det e bara att ta i. Plasten är ganska tjock och jag va inte direkt försiktig. Kommer ihåg att just kåpan i mitten sitter liksom fastsnäppt runt fästet i mitten.


aha okej, men sitter inte kåporna längst fram och längst bak på runtom också?


Jo de borde sitta på liknande sätt. Har lite dåligt minne.


okej, ja får pröva lite då tack





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka