Hjälp mig angående montering av mina sportstolar!

NU fan har de kört ihop sig.. Jag har köpt dessa stolar: Självklart passade inte fästena i min Audi A4 (dem va en aning för korta). Det stod på deras hemsida "Glidskenorna som medföljer är av universall passform, och är skjutbara framåt och bakåt." En annan grej jag tänkte på är själva bältena.. För själva fästet man hakar fast bältet i sitter fast på orginalstolen, hur fan ska man lösa det? måste jag har 4-punktsbälte? går de i så fall igenom besiktningen? Nu undrar jag om de finns något ställe i stockholmsområdet som kan hjälpa mig sätta in mina stolar, eller om de finns någon som kan hjälpa mig?



Svar på inlägget: Hjälp mig angående montering av mina sportstolar!



till och börja med, vad har du för A4a egentligen? fästena som brukar följa med till sådana sportstolar brukar bara vara 2 platta järn med "hack" i som du ställer in framåt och bakåt med, medans dina orginalstolar glider i 2 skenor bak(en på vadera sida av stolen) och ett järn med "hack" i rakt under stolen som glider i ett fäste som sitter i golvet ( jag vet att det låter komplicerat kanske men det e lite svårt o förklara utan bilder ) nåväl det jag gjorde när jag installerade sportstolar i min bil (iofs en S2a men det e nästan identiska fästen som A4an har orginal,iaf på min A4a ) var att jag tog mina orginalstolar som var helslut (om du har fina skinnstolar eller vill kunna återställa bilen till orginal inredning igen så föreslår jag att du köper ett par begagnade stolar på skroten) och kapade bort stolen så bara "bottenplattan" blev kvar. sen svetsade jag dit vanliga platta järn uppepå bottenplattan som jag sedan lackade och därefter monterade dit mina "universal" fästen som jag fick med till mina sportstolar, sen va det bara att montera sportstolarna på universalfästena det bästa med detta är att du även behåller funktionen att höja och sänka sätet och att iom att bälteshållaren sitter monterad på bottendelen (som jag byggde på) så kan jag även använda orginalbältet det ända negativa jag funnit är att sätet kommer upp lite högre än innan så man kan inte längre sitta tok-lågt om man nu gillade det. hoppas detta hjäpte dig lite iaf så jag inte bara svamlade massa oförståeligt strunt MVH Ugge


MEN TACK!! Äntligen ett svar som jag väntat på!! skulle de va så jävla svårt?! hahah Har fan frågat överallt! inte en jävel har kunnat hjälpa mig ^^ Problemen jag stötte på va ju också de där med bältena, med tanke på att de sitter fast i orginalfästerna. Så om jag kapar bulten som själva sätet sitter fast i, tar bort gamla sätet, svättsar på mina nya fästen på orginalfästena (plattan du snackar om) så ska de va grönt ljus? Du får gärna ta lite kort och visa, vore till stor hjälp! Vad har dem sagt på besiktningen om dina stolar?


Har Audi A4 1.8t quattro -04 (190hk)


du får inte byta stolar i din bil.. sen att du kanske har tur å klarar besiktningen är en helt annan sak.. men de är inte lagligt.


Det är jag inte så rädd för.. denna diskution har varit uppe väldigt många gånger. De flesta svaren har varit i stil med "sålänge orginalbältet fungerar, och stolarna sitter fast ordentligt, att dem är skjutbara och monterade på orginalfästena skall det inte vara några problem". Det är många som klarat sig egenom besiktningen tydligen.


Huvva att du vågar skruva i såpass ny bil:S Men annars, gör det snyggt så vill jag se bilder sen:)


hehe så lite så, klart man vill hjälpa till ^^ problemet är så att det finns inga bultar att kapa så att man får bort "bottenplattan" utan det jag fick göra var att ta bort allt tyg och stoppningen på sittdynan så att jag hade "skålningen" synlig, den sitter nämligen svetsad på bottenplattan direkt så du måste kapa bort skålningen och sen svetsa dit något du kan fästa stolen/universalfästena i (var därför jag tipsade om att du skulle leta reda på ett par beg. stolar på skroten;) ) nu har jag tyvärr inga bilder på hur det såg ut från början men jag har en bild på hur första bottenplattan blev efter jag svetsat klart den (slipade till dom och lackade efteråt så lite snyggare än sådär blev dom faktist ) vet ju dock inte om du har samma sorts fästen som mig på dina orginalstolar, det skiljer ju ett par år mellan dom ang besiktning så har jag inte en blekaste om vad dom kommer att säga om mina stolar, men iom att mina som satt i S2an va helt slut och ryggstödet kändes som om det skulle gå av vilken sekund som helst så känns dessa bra mycket säkrare och om jag skulle få nerslag så kastar jag över stolarna från min A4a och besiktar om va ute och tog kort och kollade lite på mina stolar nu. jag hade inte ens använt universalfästena, utan jag monterade bort dom som sitter på sportstolarna (satt i mitt fall med 4 bultar modell M8 eller något liknande) och sedan bultade jag fast stolarna direkt i mina plattjärn jag svetsat dit på orginal-underedet Lycka till med projektet skicka gärna lite bilder om du löser det MVH Ugge


fin fint de där du!! får se om jag vågar ge mig på det där! lite tveksamt ^^





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka