Bygga egen front

Hej, Ska bygga en egen front till min s 40n t5 och undrar om någon har några bra tips?



Svar på inlägget: Bygga egen front



Vad vill du ha tips på? Vad man behöver och tillvägagångssätt, eller hur den ska se ut?


kolla våran projekttråd. vi gjorde en för 2 år sen till en corolla.


Vill mer veta hur jag ska gå till väga, för ska ha som utgångs punkt orginal fronten. Så ska den kapas ner till och byggas ut.


Enklaste är ju att kapa fronten jämnt, bygga upp med bonocell under, skära till den som man vill, plasta och plasta mer! Dock så kan det va lite knivigt att få glasfibern att bita ordentligt på plasten, därför ska du se till att slipa fronten grovt så det bettar! Fogskum går med att använda, men det är mycket mer svårarbetat och skummar överallt, och så skär man bort ca 80% av det! Sen går det inte att plasta direkt på fogskum, vilket man kan med bonocell!


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 54&p=1 Där har du bilder med hur vi gick till vägas. Fast använd INTE målarfärg om du ska plasta på frigolit. Pensla på 2 lager med någon typ av epoxt för då smälter inte frigoliten. Finns mer vilder på när vi använder epoxylim när vi plasta sidokjolarna.


ursäkta att jag lägger mig i men har samma tanke med en gammal t5 front till min 850 tänkte göra samma sak men ingen aning hur man gör


Kul att du kommit igång Jenny , upp med bilen här på garaget nudå:)


Fäster bonocell på ABS-plast?


Bonocell är i stort sätt bara ett annat ord för frigolit (tror jag det blir, klockan är för mycket för min hjärna) så man får limma fast det. Där är smältlim väldigt bra!





Bonocell är typ frigolit ja, men mkt finkornig, inte stora kulor som vanlig frigolit. Sen skiljer det väl i material eftersom det inte smälter. Cellplast är ett annat ord.


Men såvitt jag vet är det väl i princip omöjligt att limma något på ABS-plast och få det att sitta kvar? Är iaf vad jag fick sagt till mig när jag frågade om att bygga egen front med orginal som grund.


Nemen isak ! jag vet precis hur den ska se ut och skisser är har kommit fram


Har just nu kommit igång med skisser och har några riktigt bra planer och vet någorlunda bra till väga jag ska gå


Smältlim funkar om man bara ska limma bonocellen mot plasten undertiden som man plastar ihop det. Sen krävs det mycket starkare prylar om inte glasfibern fäster i plasten


Även jag är sugen på att tillverka eget har dok ingen alls erfarenhet av plastning mm Finns det någon svensk sida som förklarar lite mer om hur det fungerar och hur man går tillväga för att plasta. MVH


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 26&p=1 Där är lite hur man gör, dock så bygger han en baslåda där! Men tekniken är lite den samma!


vi använde oss av den här sidan väldigt mycket. Mycket bilder så man ser hur man ska gå till väga. http://student.educ.umu.se/~loekul98/S6 . Bygget.htm





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka