Backspegel saab 9-5

Någon som vet hur man får isär backspeglarna i delar. Eller någon som har en skiss på hur dom är ihopsatta? Ska byta den svarta plasten som sitter runt själva spegeln, fast det var lättare sagt än gjort. tacksam för svar.! /joel



Svar på inlägget: Backspegel saab 9-5



Står inget i WIS men har du plockat bort själva glaset från spegeln och kollat där bakom ?? Annars kan du ju göra det. För att ta bort glaset så kör du bara ner spegeln (alltså rikta den neråt) och bänder loss glaset försiktigt med en stor flatmejsel.


Jag fick bukt på problemet, eller rättare sagt pappa:P Grejen var ju att ja skulle byta den svarta plastkåpan som sitter närmast glaset. Var i alla fall tvungen att göra så att monterade lös allt från bilen med hjälp av Haynes bok om 9-5, sen bort med glaset och sen och sen lös med lite skruvar där under. Sen var det bara att pilla lös 4 st små sprintar. Lite våld efter det så åkte baksidan av spegeln bort. Då var de hur lätt som helst att skruva lös skuvarna som höll den svarta kåpan och ersätta med en ny. Hur lätt som helst egentligen, men ja höll på i typ 4 timmar.(Skäms en aning) Men bara de löste sig! Tack för hjälpen iaf!


jag skulle och bytte samma kåpa bara det att jag bara drog loss spegeln. det hela slutade i att nu står bilen i regnet med en blå skoöverdrag som brukar finnas på sjukhus om spegeln . var dem tvungna att ha spegeln fast hakade i 2 klipps som går sönder när man drar.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka