Istället för kontrollmärke?

Nu när kontrollmärket försvann, ska man inte ha något annat snyggt mellan bokstäver och nummer, något snyggt och diskret. Jag skulle kunna tänka mig konturer på vårt fina län eller Sverige i stort. Finns det något redan? Kom med förslag.



Svar på inlägget: Istället för kontrollmärke?



Smart med att ha olika län och liknande! I andra länder kör man ju så, sen har man usa som det alltid står vilken stat man kommer ifrån (inte samma sak nu) men en nice grej liksom. + Ännu mer konfrontationer på vägarna pga ursprung haha


finns att köpa på tradera. för det har jag gjort:) Sök bara skattemärkes dekal så ska du nog hitta dem. Fast finns dock inga flaggor än.


är det inte olagligt att sätta något annat än ett skattemärke? Finns en annan tråd om detta...


(Träder i kraft 2010-01-01 00:00:00) 8 § På en registreringsskylt får inte något annat tecken eller märke sättas än ett sådant som har satts på skylten vid tillverkningen. Har ett märke satts fast på skylten enligt tidigare gällande bestämmelser behöver det dock inte tas bort. Källa: Transportstyrelsen.


Jag ser ju att det trädde i kraft vid årsskiftet. Men det känns ju lite knepigt eftersom man inte längre behöver ett skattemärke. Vad skulle det då spela för roll vad som sitter där ist?


Kan någon bekräfta att detta gäller efter bestämmelserna om att skattemärket ska bort?


http://www.transportstyrelsen.se/Vag/Fo . ar-suttit/


Klockrent, men synd.


Varför sätta dit något alls? Det är ju mycket snyggare utan... har väntat i flera år på att dom skulle ta bort det fula märket!





tycker det blir mycket snyggare utan skattemärke. beställde nya skyltar och ny hållare bak... bjuder på en bild.


Förr i tiden hade man ju bokstäver som visade vilken län man bodde i.. tex Y.. eller AB.. och liknande.. Men jag tänkte på en annan sak.. våra regskyltar ser ju ganska trista ut.. om man skulle beställa tex sånna små USA skyltar som finns... som jag verkligen tycker ser mycket trevligare ut.. hur stor är risken att snuten kommer att stoppa en bara för att tala om att skyltarna måste bytas.. ? Och besiktningen lär ju bli riktigt grinig åxå antar jag.. ?


Fast då har man ju ändå försänkningen för skattemärket kvar. De nya plåtarna är släta.


lite gammal tråd, men både jula och tex dekaltrimm säljer sånna där märken du kan sätta istället för skattemärket. Och tror knappas att någon annan än kanske nån surgubbe på bilprovningen lär bry sig. själv kör jag utan, mycket snyggare.


Bilprovningen bryr sig inte om det, de kollar bara så det är rätt regnummer och chassinummer på plåten. Är det någon som gnäller så är det polisen. Men jag har svårt att tänka mig att de flesta bryr sig om att man satt en vit täcklapp över, även om det inte är ok enligt regelverket. Ska vara en riktigt grinig jävel i så fall. Är nog värre om man har något mer "iögonfallande" dock... Typ något klistermärke med motiv eller nåt sånt.


Mycket snyggare utan!


Ny skylt kostar 80 kr, oavsett om det är EU eller inte... Snåla inte på sånna småsummor


Nu har du nämnt det 2 ggr i samma tråd, ditt företag eller?


Jag tycker nu helt klart att skyltarna ska göras om.. eftersom vi inte har nåt skattemärke mer, tycker skyltarna ska bli lite mindre, typ som USA skyltarna eller nåt.. eller kanske nåt liknande som skyltarna i finland..


Dom har ju iaf sedan c:a 1 år tillbaka tagit bort försänkningen som märket förut skulle sitta i, så du får väl glädjas åt det iaf... //Brådhis





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka