TA Technix eller V-maxx coilovers?

Ingen utav dom 2 du nämner är värda pengarna, om du nu bara är ute efter att sänka bilen så är pengarna bättre spenderade på ett par nya kortare fjädrar av känt märke. Då får du både bättre hållbarhet samt väghållning



Svar på inlägget: TA Technix eller V-maxx coilovers?



Ja körde med TA på min VR6 Golf o ja kan inte klaga på go-cart känslan, blev riktigt stum o fin när ja hade kört in dem!


stum=bra väghållning? Personligen tycker jag det e tråkigt att förstöra en fin 330 med dåliga dämpare, pengarna är bättre spenderade på ett par nya fjädrar.


Japp de va lite de ja menade kanske beror på vikten på bilen, men ja kände att till golfen va de helt klart värt 2800.-


Lägg pengarna på en H&R-sats istället. Exempel: http://www.bilmodecenter.se/bmw/3-serie . 459-1.aspx


möjligen, men ja skulle aldrig bara byta fjädrar på en bil från 02 om den inte bytt dämpare innan, se till att dem e bytta ngn gång allihopa isf!


En vanlig väghållningssats eller endast fjädrar är inte aktuellt då jag vill ha möjligheten att ställa in den efter önskad höjd. Svårt att veta hur de exakt blir med en väghållningssats. Någon dyrare variant av ställbart är inte heller aktuellt pga att jag inte kommer utnyttja funktionerna till fullo. Är dom märkerna jag nämner så dåliga att dom "förstör" bilen?


Enkel sagt , man får det man betalar för. Billigt är inte skräp men inget jag skulle sätta på en sån bil som du har och skall åka bra i.


Vad rekommenderar ni för något märke?


Nu är de väl så att oavsett om du köper V-maxx, TA, JOM, Raceland etc. så får du istortsett samma sak.. Och du vill ju som sagt bara ha möjlighet till hjöden... Jag själv har kört JOM på min vento. och nej går inte att jämföra med en 330. Har funkat kanon. tänk bara på att hålla de rent. En vän kör TA som har fått dåliga dämpare efter 1000 mil. En annan har Raceland. än så länge har vi inte märkt något dåligt. Och som alla andra skriver om annat än va han frågar. skit i att svara istället Men kan förstå era reaktioner.





Det finns nån på Blocket som säljer Sachs Sporting Kit , egentligen har dom utgått men det är väl nån som kommit över ett restparti. Dom är bra!


FK har bra grejor med Konidämpare. Heter typ König eller nåt sånt. Är coilover som jag har hört bra om tack vare dämparna från Koni


xyz rekommenderas.


Jo visst, men tycker inte jag behöver dom till mitt ändamål. Verkar svårare än jag trott de här, alla har så olka uppfattningar. Om man säger såhär, 5-6000:- är Max jag kommer lägga på detta. Har sett att en del kör på lowtech. Hur är dom? Ligger ju ungefär i den prisklassen jag nämner.


http://www.fk-automotive.de/Gewindefahr . otp1=suche


eller den här bättre modellen som Mari skrev om med Konidämpare... http://www.fk-automotive.de/Gewindefahr . otp1=suche


xyz super sport sats ligger på 8000, 7000 om du säger att du blivit rekommenderad dom av en kille... Sätt vinkelslipen i dina fjädrar och kör lågt under tiden du sparar ihop den där extra tusenlappen... Man får vad man betalar för helt enkelt... folk har blivit väldigt bortskämda nuförtiden med all kina-skit som säljs... men köp en sats för 3000kr som håller 1000mil istället... lägg undan några tusen till att byta bussningar och ledar bara...


Jag förstår hur du menar. Att köpa dom här billigaste på ebay för under 2000:- är väl kanske en chansning,men att man ska behöva lägga ut 7-8000:- för ett par simpla coilovers?? Skulle man köra en massa bana och har krav på inställningar etc är det ju en annan sak. Där i mot såg ju länken till FK-dämparna mycket trevliga ut. Bra priser just nu Men vad är det för skillnad på dessa 2 egentligen? http://www.fk-automotive.de/Gewindefahr . otp1=suche http://www.fk-automotive.de/Gewindefahr . otp1=suche


Såg nu att skillnaden mellan dom 2 länkarna ovan är att den undre inställningsmöjligheter i 6 olika lägen. Behövs inte för mig. Så dom i den övre länken kan väl vara ett hyfsat alternativ? Någon som vet hur mycket man kan ställa upp vs ner på dessa?





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka