Volvo S40N T5, frontspoiler finns inte enligt Volvo?

Jag har en Volvo S40N T5 2004 som har haft ett tråkigt möte med en trottoarkant vilket gjorde att frontspoilern gick sönder. Jag fick hjälp av Volvo (som slog på reg.nummret) att beställa en ny, men konstaterade snabbt att det var fel när jag fick den. Den passar säkert, men ser ganska annorlunda ut. Jag tog med mig den trasiga delen och visade upp den och de påstår att den inte finns. De hade inte ens någon aning om vad det kunde vara för något och ingen idé om hur man kunde få reda på det heller. Jag bad dem leta efter om denna del blivit ersatt av en ny del men så var inte fallet. Frågan är nu om det finns någon som vet något om det här? Det jag vet om bilen är att den i begynnelsen varit en utställningsbil på Volvo. På Volvo menade de att spoilern därför kunde vara en prototyp som inte gick till tillverkning men jag har svårt att tro det då det finns tryckt både artikel- och produktionsnummer på delen. Naturligtvis så har delen med artikelnumret slitits bort och det enda som syns är de fyra första siffrorna 8698... Artikelnumret på den spoiler de beställde till mig har 30678783 om det kan vara till någon hjälp. Bifogar bilder på den trasiga samt den nya jag fick, tacksam för hjälp.. http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1328793 http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1328792 http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1328794 http://www.garaget.org/mypage/gallery_i . ge=1328791



Svar på inlägget: Volvo S40N T5, frontspoiler finns inte enligt Volvo?



Vad jag kan se så har de beställt den ordinarie spoilern. Men det art.nr du har delar av,så skall du ha sportspoilern. Och den verkar ha art.nr 8698093 ,levereras olackad.


Finns endast som reservdel nu och som sagt så är det sportläppen du ska ha.


Man tackar och bockar för svaren! Man tycker att de borde ha koll på sånt i en Volvobutik och inte stå som frågetecken när man kommer dit med både själva delen och bilen?


Tyvärr är det inte alla som kan allt om alla volvomodeller,så man får hjälpa dem ibland


Haha nä det kan jag ha förståelse för iofs, men om man jobbar i en butik som säljer reservdelar till Volvo tycker jag ändå att någon borde ha lite koll. Det var 3 st säljare inblandade till slut och ingen av dem hade nån aning Dock tacksam att det finns folk som vet vad som är rätt och riktigt!


bilia är en katastrof när det kommer till reservdelar enligt mig.. oftast frågar dom dig som kund ruskigt mycket när det kommer till ingående komponeneter till en motor.. I fredags skulle jag in o köpa mig en ny magnetventil eller tcv som den också heter turbo control valve...de var totalt 2 stycken frågetecken bakom disken..slutade med att jag som kund stod vid datorn och pekade vad jag skulle ha ..då säger en ung kille:Jaha det är den där reduceringsventilen du skall ha... katastrof..


Haha sjukt! Dom borde ha erbjudit dig att jobb ju


Du får tala om vad de sa på Volvo när du har varit där


Ska göra det, ska dit imorn. Fortsättning följer....





Blev inte så spännande, lite antiklimax nästan. Var lite less på att jag vart där 2 ggr innan och visat upp allt jag hade och bett dem hälpa mig och tänkte gå in idag och säga ett och annat. Men ingen av de säljare som hjälpt mig tidigare var där så jag kunde inte gå så hårt fram på den stackre som stod bakom disken. Då han fick artikelnummret av mig sa han bara "jaha.. ja där fanns det visst en spoiler också". Men men, får hoppas att de kommer ihåg det om nästa gång någon kommer in med samma problem i alla fall.


Haha, så surt att du eldat upp dig och så är ingen av de killarna bak disken! Men hoppas att det löser sig nu då! Lycka till!


Du får du hoppas att den andra säljarna är där när du hämtar ut "rätt" spoiler. Öppna paketet och gör ett glädetjut när du ser att det är rätt,kan ju slänga till ett "Äntligen"





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka