Sportstolar med fäste för tätt.

Tjo, har köpt mig ett par sportstolar till saaben, och nu är det så att glidskenorna sitter för tätt för att passa. Så nu har jag funderingar på att sätta in 5mm durkplåt som jag skruvar fast i orghålen och sen gör nya hål för stolen. Skulle detta funka tror ni?



Svar på inlägget: Sportstolar med fäste för tätt.



absolut..mycket bra ide men skippa durkplåten och välj en slät plåt som du kan lacka i samma färg som golvmattan i bilen så kommer det se snyggare ut..enligt mitt tycke alltså..DIN bil DU gör som DU vill.


okej, ja det spelar inte mig någon roll, blir ju snyggare om man kan lacka den svart. Men ja alltså en 5mm tjockplåt. Men hur ska man göra med bältet då? det sitter inga hål eller nåt sånt på de nya stolarna.


Skippa bälten för faaaen.. Du verkar ju ändå göra det så seriöst.


mm för det var ju ett bra svar.


Ja, men kom igen. Så du vill alltså - om jag har förstått det rätt? - skruva fast stolarna som normalt sitter fast direkt i chassit, i ett par plåtbitar med ett par hål i, så att det ska passa? Hur tror du stolen kommer reagera vid eventuell krock? Och hur tänkte du när du beställde stolarna, och bältena inte passar?


tvivlar på att 5mm skulle räcka som någon sa vid en krock, minst 10mm!


Hmmm, hur är dina stolar fastsatta då???? Chassit är väl en bit plåt???? Ganska tunn oxå.... 5mm är ju betydligt tjockare...


själv kapade jag bort org skenorna från stolen och svetsa 2 tjocka plattjärn över skenorna för att sen bulta fast stolen i dom..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka