Takvinge till s70, hur fästa den?

Takvingen ska på lack och sen kommer problemet. Hur ska jag fästa den? vill inte göra några ingrepp utan har hört att det gåt att limma, vad rekommenderar ni för lim och vart finns det att köpa? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Takvinge till s70, hur fästa den?



Sikaflex(?) är väll det vanligaste har jag för mej


Finns ju en himla massa olika sikaflex, vilken e bäst enligt era egna erfarenheter?


jag körde med Epoxy Marin Lim till min takvinge på gamla 850in


Och det håller än eller? hur länge väntade du med att köra bilen efter montering? hade du den fixerad under montering med någonting eller la du bara dit den?


Jag satte dit den sommarn 2008, och den sitter fortfarande kvar på bilen. Länkar till den nya ägaren: http://www.garaget.org/?car=214072&image=2265336 Tror den ägaren är den 3dje eller fjärde efter mig. och bilen har gått på vintern oxå efter jag sålde den. När jag monterade vingen så tryckte jag och farsan emot hela tiden till den satt. (20min ungefär) innan härdningen hade kommit igång.


Något sent svar och kanske inte aktuellt ännu, men så här gjorde jag. Limmade med PL400, innan så tog jag T-röd och "förstörde" lacken på taket och vingen. La ut PL400 på Vingen i strängar (viktigt att det är strängar och inte ringar, det ska komma luft "mellan" för att det ska härda). Tryckte dit vingen där den skulle vara, höll den där ca 1 minut, drog bort den igen i ca 30-40 sek (påskyndar härdningen i limmet, OBS! Försiktig för limmet är segt och kan och kommer åka med när du drar loss den och kan alltså hamna på andra delar än där du vill ha det) När det gått 30-40 sek så tryckte jag dit vingen igen och höll den tills det börjat härda. Över natten så tejpade jag vingen i det läget den skulle sitta och använde inte bilen på 24 timmar. Det är klart lättast att vara två personer, man tar en sida var. Men självklart är det säkerligen genomförbart själv. Första försöket använde jag två-komponent Epoxy, det satt i 5 minuter, sen lossnade vingen, jag drog lite i den och sen släppte direkt. Expoy (iaf det jag använde) blir för hårt, det flexar/rör sig inte när bilen rör sig (gupp mm) vilket PL400 gör. Nu kommer vingen aldrig gå att ta loss antagligen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka