Hur bestämmer jag däckstorlek till 17" fälgar?

Hej allihop Jag har en bmw, det står 205/60R15 på däcken men fattar inte vad det betyder? Jag vill byta ut dem till 17" fälgar men vet inte vad för däck jag ska sätta på :S Hjälp skulle uppskattas!



Svar på inlägget: Hur bestämmer jag däckstorlek till 17" fälgar?



Har du fälgar som är ca 7,5-8x17" så blir 225/45-17 kanon. Rätt rullomkrets och fyller ut lagom i hjulhusen. Om det nu är din E36:a det gäller


Tack så hemskt mycket för hjälpen Aa det är E36 coupe, nu vet jag vad jag ska leta efter. Tack


En lite mer fordjupad forklaring: 205/60R15 205 - dackets bredd i mm 60 - hojden pa dackets sida, i procent av dackbredden 15 - passar falgstorlek 15" Vad du ar ute efter nar du byter storlek ar att komma sa nara samma rullomkrets/diameter som mojligt. For att gora detta anvands enklast en dackkalkylator dar man fyller i vardena pa gamla och nya dimension och ser skillnaden. Du hittar bl.a. en pa: http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html och en annan pa http://www.nordicaudi.com/ (klicka in via FAQ -> Dack&falg).


Aa det var lite fördjupad förklaring som var jätte bra Tack så hemskt mycket för feedbacken





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka