Pulverlack vs 2-k?

Skall renovera framvagnen nu har jag tänkt men går och funderar om man skall lämna iväg allt på pulverlackering eller om man ska lacka det själv med "riktig" 2-k färg? Har hört en massa olika, tex att pulverlack är bäst för att få en fin yta och inte slagtålig och tvärtom, Men Hur är det med en 2-komponents färg? Bilen kommer ju inte gå som vardags bil inte heller på vintern dock grusväg mindre sträckor! Vad tycker ni? Tjänar man på att betala lite extra och lämna iväg på pulverlackering? Mvh!



Svar på inlägget: Pulverlack vs 2-k?



Pulverlack är ju mycket tåligare och tjockare så den ger ett bra rostskydd, vilket kan vara att föredra


Det lilla jag har hört om pulverlack är att det ska var mera tåligt än vanlig lack. Pulverlack är väl inte så dyrt? Vi har skickat iväg lite grejer från jobbet på pulverlack och det kostar inte många kronor.


Nej det är ju inte så farligt dyrt men det kan bli billigare Lutar nog åt pulverlack på framvagnen då


Pulverlack är mycket mer tålig mot slag och repor än vad 2K-lack är. Helt klart att rekommendera på framvagnsbalkar, hjulupphängning och liknande.


Pulverlacka e ganska billig, det e när de måste ställa om maskinen för just din lack som kan vara dyr. Men e det "vanlig" färg som dom ofta kör. Då kan det bli billigt. Det e dessutom mycket hållbart. Jämt och fin blir det med.


Hur är hammarlack kontra pulverlack? Båda blir ju ganska tjockt och hammarlack tål ju en del det med. Under bilen syns ju inte så mycket ändå.


Hammarlack är en styggelse som används på rostiga staket och möjligen, möjligen folkracebilar.


Utveckla gärna varför.


Pulverlack är inte tålig mot slag, då spricker den. Pulverlackera en plan plåt och lackera en likadan med 2klack och slå med en hammare på båda. 2k lacken håller sig bäst. Pulverlacken spricker direkt. Det tråkiga med pulverlack är ju att man inte kan bättra på det..





Så då är det bättre att lacka med 2k?


Definitivt. Pulverlack skjuter lätt flagor av tex stenskott. Vet inte varför så många säger att pulverlack är så bra. Det är det inte på detaljer som rör sig och utsätts på det sättet som en framvagnsbalk skulle göra. Jag skulle penselmåla ett par lager, håller betydligt bättre. Var inte rädd att använda "staketfärg". Det är ofta en seg och bra färg som tål mycket ,er stenskott etc. Glöm inte rätt grund bara.


om man blandar pulvret med tex Cellulosaförtunning kan man bättra i typ stenskott och liknande


Ställa om maskinen? Vi har pulverlack på jobbet och man ställer aldrig om den. Det går till som så att man hänger upp delarna, sprutar på pulvret med den färgen man vill ha och sedan skickar man in delarna i ugnen. Sedan låter man dom stekes i sådär 20-40 min beroende på tjockleken av godset. Spruta delarna och sedan rengöra pistolen tar inte mer än 5 min, så jäkla smidigt Pulverlack är otroligt slitstarkt jämfört med vanlig färg p.g.a. att det är en sorts plast. Och ska man använda pulverlack på sina bildelar där dom utsätts för mycket stryk så bör man grunda dom innan och viktigt av allt, blästra dom. Förarbete är som alltid otroligt viktigt!!! Stor skillnad och hållbarhet beroende på vem som pulverlackar http://www.runlack.com/?p=pulverlack


Jag tänkte mer på ett företag som bara jobbar med pulverlack. Där har de ju oftast ett pulverkök. Man kan ju lacka manuellt med. Men det kostar ju oftast extra att ta fram lacken, rengöra sprutor osv. Själva pulvret e ju rätt billigt i jämförelse med arbetet.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka