Tips ang. lackering av stänkskydd (S70) *Färdigt, foto i tråden*

Hej! Har 4 nya stänkskydd till min S70 som jag tänkte lacka i bilens färg. Har köpt färg och klarlack på Volvo (sprayburkar). Hur ska jag förbereda plasten inför lack? Lackar man "insidan" på stänkskyddet också? Skulle bli väldigt tacksam om någon kan leda mig igenom min första lackering



Svar på inlägget: Tips ang. lackering av stänkskydd (S70) *Färdigt, foto i tråden*



Torkar av dem med prepsol (silikonborttagning). Sedan plastprimer sedan grudfärg. Våtslipa grundfärgen lite när den torkat. sedan lack och sist klarlack


det är bara att torka av dom med tex t-röd så dom inte är feta, sen är det bara att grunda dom med plastprimer så att färgen fäster bättre. jag har aldrig målat insidan (det som är mot däcket) på dom som jag har målat då jag tycker att det är snyggare om det inte är det samt att det kommer bli massa stenskott i lacken där så det blir inte så snyggt med tiden heller.


Finns plastprimer och grundfärg på sprayburk? Annars blir det lite svårt eftersom jag inte har utrustning för att lacka egentligen.. Hur grovt våtslippapper? Har 800, 1200 och 1600 hemma.


Körde du bara Primer -> Lack -> Klarlack?


plastprimer är på sprayburk. jag har aldrig använt grundfärg eller våtslipat dom som jag har lackat och det har blivit hur bra som hellst.


ja.


Okej. Låter kanon! Hur många lager ska man lägga på primer och lack?


det räcker väll med 1-2 lager primer och sen du får väll iallafall lägga 2-3 tunna lager färg (primern ska ju inte lysa igenom) och sen skulle jag väll säga minst 2 tunna lager klarlack.


Okej. Tack så mycket för svaren! Ska fixa plastprimer imorgon sen blir det att testa. Kommer antagligen upp bilder här! Förrästen, när du säger att du inte lackade insidan.. Maskerar du hela insidan då eller hur gör du? Maskerar du området som man inte ser när stänkskärmen är monterad (monteringsdelen typ)?





Maskera bara insidan du. Själva monterings området skulle jag låtit det komma färg på. 800 våtslip duger gott enligt mig!. Bara lite så att det fäster.


Mekonomen har en plastprimer.. tror den heter nått med bumper-primer och den är transparent.. men ett tunnt lager grund på den är att rekomendera..


Så, då jag påbörjat mitt lilla projekt.. Hur länge ska jag vänta innan jag våtslipar plastprimer och grundfärg? Efter jag lagt på det alltså.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka