Styling tips till bmw 328 E46

Jag har nyligen köpt en 328 från 99 och vill gärna piffa upp den. Förra ägaren hade tagit bort angel eyesen så jag har tänkt att sätt in nya med xeon look. Sen ska jag nog byta ut bromsljusen till LED och kanske ta sido blinkersena med. Sen har jag också funderat på om jag ska sätta in klarglas blinkers. Fälgarna är också något men det blir isf längre fram. Vad tycker ni?



Svar på inlägget: Styling tips till bmw 328 E46



Det beror ju på helt vilket stuk du är ute efter. Ska du ha ett cleant stuk, tyskstuk. orginal stuk eller fast and furious stuk??


Jag siktar mer på ett cleant look. Vilket tror ni passar bäst lite tonade bakljus och sidoblinkers eller vita/klara


satsa på ett fett csl kitt med kolfiber huv....


vita klara. Och ska du ha en clean look så ska du köra så mycket orginal som möjligt. dock lite fetare fälgar.


Ska du enbart satsa på utsidan eller även göra något i motor utrymmet? Ska du även pela under huven rekomenderar jag 330:ins insug och extraktor grenrör.


Just nu blir det bara utsidan jag tänker på. Någon som har en bra sida med styling delar? Sen med fälgar så har jag tänkta fixa nya men har ingen aning om vad som skulle passa. Svarta, kromade? Har ni några förslag?


ska du ha en clean look så kör lite bredare fälgar och sänk bilen mycket, sen lite led orginal baklampor och bytt ut dom gula lamporna i blinkers till chrome lampor. Sen e det klart. Kolla på bimmerforums.com och stanceworks för lite inspiration. Dock behöver man inte vara så extrem som dom är på stanceworks. Men chrome fälgar är ett big no no på bilar som ska vara cleana.


Själv glad för bred polerbana på fälgarna, men kolla på Brock.de. Finns många fina och de är snabba med frakten.


Populärt till E36:or är att köpa E34-fälgar, då de har lägre ET och då breddar mer, och oftast har bredare fälgar överlag. Men osäker på hur det är med E46 vs. E39..





När jag tänker efter så menar jag nog mer stilrent än cleant men bara det blir snyggt . Har en fundering, klarglas svarta framblinkers med svarta sidoblinkers och sen tonade bakljus möjligen svarta njurar. sen svarta fälgar på det? Om jag ska sänka den hur gör man då och ca hur mycket brukar sånt kosta?


Många varierande priser beroende på hur de är. Exempel Coilovers kan du få från 3000:- också vidare mer eller mindre hur långt som helst . Kör själv med Jom som jag köpte på tillbilen.se. Du kan spara ytterligare en 1000:ing om du beställer från Jom i Tyskland direkt. Hur långt har din gått? Närmar den sig de 20000 mil, så kan det vara dags för bussningar också. Ska du ge dig på byte utav bussningar så rekomenderar jag Powerflex bussningar. Du får en helt annan och betydligt bättre bil.


Svarta/gråa framblinkers blir nog riktigt stiligt Viktigt att tänka på när du börjar titta på prylar är att du har en Ci-kaross 99-03 utan facelift. Om det var obekant Såg att bilen var inregistrerad som en " 328i ", lite halvfel sådär Här är lite prylar jag tänkt skruva på min svarta 323 Ci nån gång: Njurar med "svart krom"-ram http://www.schmiedmann.se/3_serien/e46/ . .htm#17370 Inte så illa, men det är väl en smaksak. Lite "roligare" än helsvart plast kanske. "Gråa" framblinkers:http://www.schmiedmann.se/3_serien/e46/ . 1.htm#6096 (Tydligen inte i lager förrän i augusti, har väntat bra länge på dem nu Finns dock snyggare blinkers till modeller efter 01, men fortfarande före facelift)


Okej, som dom coilovers som finns på tillbilen.se såg att man kunde ställa höjden på dom men om man sänker mycket måste man inte göra stötdämparna hårdare ? Funkar dom bra som du köpte därifrån? Kan man sätta dit dom själv eller är det kanske bättre att man lämmar in dom till en verkstad. Mätaren står nu på 19 500 mil så det är nog dags för bussningarna snart, så ska tänka på det Kollade runt lite och tyckte inte dom tonade bakljusen var så snygga så det får bli klara. Någon som vet vart det finns bara angel eyes slingan till e46.


Ang coiloversen, så är det inga större problem att byta dem. Har du någon mekar vana? De fungerar perfekt för den pengen. Kör även bana mellan åt med bilen.


Jag har mekat lite så är inte helt nybörjare. Fick hem lite delar innan med angel eyes slingor, men tre leds lös inte men såg att efter en dag så började dom lysa. Men behåller dom nog. Det nästa som står på listan är då fälgar och coilovers. Men tycker det är så svårt med vilka fälgar man ska ha. Någon som har några tips. Bryr mig inte så mycket vad för sorts fälg det är, bara dom är snygga och passar bilen. Har funderat lite på storleken blir väl bäst med 18-19"


Om du är ute efter clean look så sätt dit m-paket, även m-speglar! Tycker jag hade varit snyggt :-)


Om du är ute efter clean look så sätt dit m-paket, även m-speglar! Tycker jag hade varit snyggt :-)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka