Xenon i backljus

http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillb . mljussats/ Funderar på hur det blir om man sätter i 75watts xenon i denna. En 55watts halogen sitter redan i och det borde ju inte ge så stor värme jämfört med en 100wattare. Så 75watt är ju mindre varma men undrar hur det skulle ta sig:| Vad tror ni. Skall ha det som backljus... Ps. Hur blir det med orginal kablarna då dom är lite små i diameter:(



Svar på inlägget: Xenon i backljus



Skulle du ha dom som backljus på S70'in ?? Hmm.. Jaja, hehe.. Xenon blir inte så varma så det är nog inga större problem med det iallfall. Du kör ju inte heller med dom tända några längre tider..


Kör man volvo så är Vparts det ända rätta http://www.vparts.se/sv/artiklar/ovriga . ba15s.html


Ja om man sätter det i orginal lamporna.. Om jag läser rätt så ska han sätta på dom 2 extra ljusena bak på bilen som backljus.


Jag vet att jag inte skall köra med det längre tider men vill gärna ha bra ljus när jag skall backa om det är mitt i vintern och det är bäcksvart ute. Tomten: Jag har kollat på ett sånt xenonkitt innan och jag kan inte se att det kan passa i bilen även om sockeln är den samma. Då måste det ju egentligen vara ett hål rakt i genom så kablarna kan komma ut på andra sidan och då förstör man ju orginalsatsen. Smajly: Stämmer, jag skall ha ljusen som extra backljus. Hur blire med 75w xenon, jag vet att det inte bli lika varma som en halogenlampa men huset är ju inte så stort. Klarar orginalkablarna att att sända styrström till ballasterna även om kablarna inte är så stora i diameter?


Folk konverterar sina dimljus till xenon på många bilar och dom husen är inte större.. ibland tillomed mindre och jag har inte hört någon än som haft värmeproblem. Ang kabelaren vet jag inte. Xenonkungen har ett kit för att konvertera extraljus: http://www.xenonkungen.com/se/art/d2s-6 . dcd6c2c111


Men jag vet inte om dom smäcker i 75w i dom små husen. Sen är mina lampor h3 or.


Nä de e klart, har kanske inte 75watt.. men varför just 75watt? Har du en sats hemma eller som du vill använda? För du kommer långt med mindre också.. Finns en del paket med H3 fattning som t.ex. http://www.xenonkungen.com/se/art/budge . dcd6c2c111 men det är på 35watt och det lyser bra i xenon. 50watt H3fattning: http://www.xenonkungen.com/se/art/power . dcd6c2c111 60watt H3fattning: http://www.xenonkungen.com/se/art/60w-x . dcd6c2c111


har 35w xenon ett backlyse på forden och det räcker långt,,, dock ska jag byta det till dubbla led bar nu,,, tar lite tag för xenon tända och ofta backar man ite så jätte långt,, så köp en ledbar och stoppa istället,, sen såg lamporrna där lite grunda ut,, kolla så en xenon lampa ryms,, brukar gå för h3 är lite kortare.


Smajly: Vill ha 75watt för det lyser starkast. NMI: Led brukar inte lysa bättre än xenon. Tiden det tar att "ladda" upp lampan kan jag vänta på.





verkar sjukligt onödigt med 75w xenon som backljus....' backar du så mkt? hade ett st arbetsbelysning förut som komplement till ordinarie ljus och det räckte gott!


Klara mig gott utan något som helst backljus, och här ska ni ha värsta diskot när ni backar


guwib: Nej jag backar inte så mkt men vill ha ngt som lyser starkt och bra:P RightFront: Ksk inte disco, isf skulle man ha lite blixtljus i olika färger. Det hade varit disco:rolleyes:


Vad motsvarar 75watt xenon i "vanligt" watt (halogen?) ljus?


Man brukar ju tala om 50-100% mer ljus per Watt.


jag funderar själv på att konvertera mina,, men det blir nog speedstarer 35w då de tänder snabbare,, å mer w behövs absolut INTE


Va? Vem brukar prata om det? Om det stämde skulle 35W xenon motsvara 52,5-70W halogen, och jag tror att alla håller med om att det är betydligt starkare än så. 35W xenon brukar jämföras med ~150W halogen. Så 75W xenon bör hamna någonstans uppåt 300W halogen.


Jar har satt in det på min 854-94. Jag tog hållare till H1-lampor då jag trodde det skulle gå med H1-lampor,vilket det inte gjorde utan fick ta H3 istället. Så lamporna siter fast med dubbelhäftande tejp och med lite hjälp av lampkassetten. Men jag tog iallafall och sågade bort det som inte behövdes på lamphållaren(se infälld bild),sedan tog jag m4-skruvar och muttrar . Och satte fast lamphållaren en bit i i lamphuset. Hur mycket, hänger lite xenon-lampan och hur långt in mot lampkassetten den kommer.Så där får du prova dig fram.


Har också läst nu att 35w kan motsvara ~60watt.. Att det ska vara ungefär det dubbla. Att man tror det motsvarar mer är för att man upplever ljuset på ett helt annat vis.. ljuset färg och sånt. Det kan tyckas vara mer än det är.


En 35W xenon lampa har ca 2-3ggr högre ljusstyrka (lumen) än motsvarande 55W Halogen lampa har, och sen när man räknar på verkningsgrad mellan halogen och vanlig glödtråd som sitter innan så kommer 35w garanterat räcka, plus att dom satser med högre effekt har oftast länge tändtid, förvisso har du ändå mer ljus direkt mer eller mindre än 21w lampan.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka