Fälg-råd/val saab 9-2x aero -05

Gjorde en liknande tråd i höstas men då kollade jag på fälgar i usa och det skiljer så mycket i pris så alla inlägg osv i den tråden är inte i min prisklass längre... så känns som att det är bättre att skapa en ny tråd än att fortsätta i den gamla. Hursomhelst så börjar det bli dags att tänka på sommardäck nu känns det som och jag har inga sommarfälgar så har börjat titta runt lite. För det första vet jag inte riktigt vilka storlekar osv som passar min bil.. antar att det är samma storlekar, bredder osv som på en subaru impreza wrx wagon men är inte helt 100 på det. Det jag vet är att jag har bult mönstret 5/100 och enligt personalen på tirerack så ska jag helst gå efter ett ET mått på 48. Tirerack rekomenderar även dessa däckstorlekar:Rec. Tire Size: 225/40-18 Rec. Tire Size: 225/45-17 Det är istortsett vad jag har att gå på... Utöver det så hade jag tänk mig en budget på ca 15'000kr med däck. Finns väll planer på att kanske sänka bilen i framtiden (om det är till hjälp) Jag vet inte riktigt heller vad jag vill ha igentligen... känns som att jag skulle börjat fundera över detta lite tidigare... Gillar både få och mångekrade fälgar.. gillar de mesta färgerna är nog dock mest svag för brons, vit, guld, silver och krom enda färgen jag inte är så sugen på är nog svart, jag gillar även breda/djupa fälgkanter men tror att om det blir för mycket av det skulle det bara se dumt ut på min bil.. Några fälgar jag tycker ser riktigt bra ut är Rota GTR P45 och Rota Grid t.ex men hittar ingen bra sida där jag kan få fram ett pris på dom med däck... Verkar även skilja väldigt mycket mellan olika sidor på vilket bultmönster dom har? En fälg jag fastnade för i höstas är Enkei Performance EV5 eller om dom heter Enkei EV5 men hursomhelst så hittar jag dom inte nu när jag söker bara på deras egna hemsida.. så jag har ingen aning om vad dom kostar.. Ne jag känner mig helt enkelt lite vilsen.. /Tribbe



Svar på inlägget: Fälg-råd/val saab 9-2x aero -05



realcar har väl dom fälgarna?


Inte på lager vad jag kan se och inte heller med pris.. Jobbigt att behöva ringa alla som säljer fälgar och fråga vad deras saker kostar... vore ju mycket lättare om dom skrev det direkt på hemsidan.


hm okej. men släng iväg ett mejl då?


Lutar åt 225/40-18 ET 45 Men vad detta betyder har jag ingen aning om... Kit: 12x1,25, cent.ring 73,1 till 56,1 Tror ni det kommer att fungera utan att det tar i eller liknande? Edit: lite felstavningar..


Hej, letar fortfarande fälgar och däck.. men nu undrar jag vad ni tycker om det här däcket? Falken ZE-912 är det ett skapligt däck eller är det inget att ha?


Hej! Vi på www.Gand.nu säljer passliga Rota GTR fälgar till din Saab Aero 9-2 X. Falken är ett högkvalitetsdäcktillverkare (långt ord!) till ett förmånligt pris.


jo Rota fälgar e bra grejer... NOT!


Dessa bilderna är några som smyger omkring på nätet av Rota fälgar som är extremt hårt medkörda. I verkligheten skulle detta kunna hända med vilka gjutna fälgar som helst. Rota fälgarna är lättviktsfälgar som även är starkare en vanliga fälgar. Rotas fälgar genomgår även mer tester en vad som krävs, allt för att göra en så bra produkt som möjligt.


Rota gör billiga kopior på dyra fälgar...





Rotas fälgar är gjutna fälgar av populära smidda fälgar som i vanliga fall kostar lika mycket för en fälg som 4 stycken Rota fälgar kostar ihop. Rotas fälgarna skissas upp från grunden på datorn och hållbarhet m.m. räknas ut. I fokus ligger att få dem så lätta och starka som möjligt. Oftast blir de ca 50% lättare en vanlig motsvarande fälg och även betydligt starkare. Fälgarna testas med alla obligatoriska test + fler därtill. Rotas fälgar är alltså inte av lågkvalitet fast de har ett relativt lågpris. Vill du ha skitbilliga fälgar så skall du kolla in Biltema.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka