Bonocell Breddning Tips!

Hallå! Ska ge mig på att bredda mina skärmar på min mx3a. Hade tänkt att bygga dom i bonocell! Har du tips / tricks att ge mig innan jag börjar? På tiden jag lär mig jobba med det! Mvh Aley



Svar på inlägget: Bonocell Breddning Tips!



finns en skeeta bra projekt tråd där dom gör bredningar på varje sida typ... http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=74930 kolla från sida 2-> framåt jätte bra inspiration


Kollat där! Han använder 2 olika sätt, ena gör "ram" sen lägger ut klossar över eller gör hela breddaren i en stor mall och plastar in. Vilket är enklast och vilket sätt skulle du använda?


Det är nog mer smak sak.. Testa! Jag hade nog gjort "hela mallen" direkt..


Men om jag gör det, hur gör jag lättast för att få dom lika så exakt som möjligt?


Du mäter nogrannt och använder profilmallar. Alltså gör klart en sida så du tycker den ser bra ut, sen gör du mallar i t.ex. kartong som du sedan använder för att få andra sidan likadan.


skriv ut formerna från datorn så blir alla exakt likadana osv


Bra tips då jag är bra i illustrator. ( Jobbat ned bildekor )


gött go for it


En annan sak med jag tänkte på, lacken bakom breddaren. Vad ska jag göra med den? Slipa ner lägga grund innan eller?





tänkte du bredda hela skärmarna elle bara skärmkanterna?


Det är så att mina kjolar till kittet är breddning nästan bara, så tänkt bredda så dom "går ihop" så det ser bra ut och inte som jag bara limmat på lite skit. Lite helhet. Så det kommer nog bli så att breddningen kommer gå ner på fronten och sen ner till kjolarna, så jag gissar det är vad du menar hela skärmarna?


du kapar ju bort skärmkanten som skärmbreddaren utgör..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka