Är detta lagligt? (blå strålkastar film)

Jag har satt på blå strålkastar skyddsfilm, innan jag fortsätter med blinkers så undrar jag om det är lagligt? Någon som vet?



Svar på inlägget: Är detta lagligt? (blå strålkastar film)



nej det är det inte


Ingen film, oavsett färg, på lyktorna är tillåten.


Du får inte heller ta bort lykttorkarna


det där var på skoj va?


På sätt å vis inte men kravet på att detta måste fungera är borttaget sen några år förutom bilar med Xenonljus, om jag minns rätt?


De kan anmärka på att torkar axlarna sitter kvar,,, kör man på nån så kan dom få ont av dessa,,, dumt men,,,, deras resonemang..


Tjockt lager silvertejp så släpper de ofta igenom det.


Om man nu skulle köra på nån då är det väl stötfångaren som tar första smällen?? :p Det med film är olagligt sålänge man inte har en bil som har xenon lampor från början .


Jo men i med de är en vass pinne som sticker ut så förvärrar de allvarligt skadan. Istället för att komma undan med kanske ett benbrott så kan man få hela benet uppskuret.





Film får man montera! Strålkastarskydd ofärgad!


Men om det är ofärgat är det väl inte så stor idé? Nu var ju faktiskt trådskaparens film blå så den diskussionen blir irrelevant.


Nej, finns det inte torkare så behöver du inte det heller även om du har xenon. Det som krävs är att man har "högtrycksspolning". Finns ju nästan ingen normal bil med orginal xenon som har orginal lykttorkare.


Precis eller om man skall dra det till det yttersta, så krävs Strålkastarrengöring på bilar med Xenon original och det kan innebära såväl högtrycksspolning som lykttorkare men det senare är extremt ovanligt som du även påpekade.


Hur menar du nu?? Tror du det skulle vara lagligt att montera film på strålkastarna bara för att man har xenon orginal? Då tror du fel för det är precis lika olagligt.


Jag menade att sätta sån film på strålkastarglaset är olagligt precis som om man eftermonterar xenonlampor på en bil som orginal inte är utrustad med det från början!


Ahh, ja då e ja mä.. Nu e vi offtopic men TS har ju redan fått massa korrekta svar på sin fråga... Men blir det inte lagligt med xenon om man även monterar automatisk nivåregleringen? Det äär ju typ dessa två saker man måste ha på en xenon bil.. spolarmunstycke och automatisk nivåreglering.


Bra:) oftast när man köper olika kit även om det är andra strålkastare så brukar man få med en extra nivåreglerings adapter har jag för mig


Men de blir rätt så svårt att få igenom det. För de första måste de finnas original på en modell har jag för mig sen ska de ju verkligen fungera med.


Jopp man har den ofärgade som stenskottskydd.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka