Lagligt med blått ljus på sidorna? (Eu-Moppe)

Vad jag kan läsa/hitta på forumet så pratas det lite om detta ämne om bilar men bara fram och bak. Jag har dock en Eu moppe och har skaffat ventillampor som är blåa, och kom att tänka på att det kanske inte är lagligt? Det är alltså en liknande modell av denna:http://www.youtube.com/watch?v=BMf_s_YBPMo Dom lyser bara blått Vad gäller för lite olika typer av fordon om just detta (på sidorna):Bil MC/Moped Cyckel



Svar på inlägget: Lagligt med blått ljus på sidorna? (Eu-Moppe)



Nej det är inte lagligt...


13§ Vett och etikett Personliga ärenden, "chatt" och liknande får inte förekomma i forumet. Var trevlig och respektera andras åsikter. Diskussioner rörande mopeder, epa-traktorer och annat som normalt brukas av personer under 18 år är inte tillåtna. Skrik inte - Använd inte VERSALER, "!!!!!!!!!!", "?????????" eller liknande. Använd sunt förnuft. Om du är osäker om det är OK att skriva något eller inte, skriv det inte!


Man ska helst använda andra forum än garaget.org till att prata om mopeder. I vilket fall så är det inte lagligt. Det är dessutom inte bara färgen som du går bet på, även om blått och rött styling-ljus drar till sig polisen mer än dom andra färgerna. Vägverkets föreskrifter (VVFS 2003:24) om mopeder och släpvagnar som dras av mopeder http://www20.vv.se/vvfs/pdf/2003nr024.pdf 8 § Fordon får inte ha strålkastare eller lyktor av annat slag än de som finns angivna i dessa eller andra av Vägverket utfärdade föreskrifter. Passar på att låsa tråden. Mvh Moderator Phaetoon *Edit Torpis hann visst före.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka