Byte till Sportratt..

Hej! Grabbar det här e skit skämmigt, men undrar om nån har nån guide eller nått till att byta ratten på en honda crx -89 till en sportratt. Jag är riktig b på att styla bilen så jag tänkte med att börja med ratten. Jag har köpt rattnav till bilen iallafall. Hur ska jag göra nu då??.. Vill ju ratta bilen med sportratten.. Tacksam för alla svar.. mvh Ronto



Svar på inlägget: Byte till Sportratt..



så pinsamt var d asså..


Skruva bort den andra ratten ? Det förstår du väl


Svårt..hehe..bara att rycka bort "gummit" som sitter i mitten av ratten så ser du bara en mutter du skruvar bort å vips så har du en lös ratt som du kan ta bort! Det där gör man i blindo! Enkel match för en Vanheden!


Börja med att ställa nuvarande ratt rakt. ta bort centrum och lossa skruven lite, dra i ratten tills den lossnar kontrolera så att ratten står rakt igen, ta bort skruven och ratten. Montera dit rattnavet kolla så att det kommer rakt, på med ratten och spänn nu till centrumskruven.


haha vad enkelt det var.. Tack så mycket grabbar.. Så glad jag är över att der var så enkelt.. tack så mycket igen.. Ha d.. mvh


Ingen fråga är för pinsam. Lovar du kommer svara på någon annans fråga här nångång du med. Frågor är till för att ställas och besvaras med så lite sarkasm som möjligt. Hoppas det löser sig med ratten. Tänk på att den kan sitta rätt rejält även utan centrummuttern. Passa ansiktet när du försöker få loss den o bryt inte onödigt mycket å alla väderstreck. Ett tips är att när du fått dit den nya ratten, åka ut en sväng runt kvarteret utan att ha dragit åt muttern för kung o fosterland. då blir det enklare att flytta ett "snäpp" om det visar sig att det inte blev riktigt som de skulle . Lätt hänt. MVH Janken


edit: Såg nu att du bytt ratten, härligt att det gick bra. Ska ta för vana att inte skumma igenom sådär fort . Grattis till lyckat byte.


Tack;) Lovar att jag hjälper till om d är något jag kan hjälpa till med.. Mvh Ronto


ett bra tips när man ska släppa muttern ta loss den helt och sen skruva in muttern igen till nylocken och ta tag i ratten och tryck ifrån med benen så stoppar muttern ratten från att fara in i ansiktet..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka