Någon som vet hur man plast svetsar ?

hej, jag ska bygga om min front till min crx, vill hellst inte spackla dit en massa plast bitar, så jag vill plast svetsa, men vet inte riktigt hur man gör och vad man använder sig av, någon som kan detta och är snäll och säger hur man gör ? Tack på förhand



Svar på inlägget: Någon som vet hur man plast svetsar ?



Ja vet inte själv hur man gör, men jag vet att det måste vara en speciell plast om det ska gå att plastsvetsa, det går inte med vilken plast som helst, dert gäller både godset som skall svetsas och godset du ska tillföra.


Tack för svaret ! någon mer som vet ?


ja jag vet.. bästa är att limma. håller bättre tycker jag..


Har för mig att jag läst någon tråd om detta på 740 forum. Där beskrivs hur man kan bygga o använda en varmluftspistol ihop med lödkolv eller hur fanken det är...


Det ska vara en speciell plastsvets (eller om man kan bygga ihop nått annat då?) Sen så ska fronten och plastbitarna vara av ABS-Plast men det är den vanligaste plasten som kofångare så det borde inte vara något problem Nå mer kan jag inte hjälpa med tyvärr.


Här är länken: http://forum.740klubben.se/viewtopic.php?t=49662


Okej då får jag tacka så mycke för alla svar ! Nu vet jag verkligen mycket mer


det e ett särskilt lim som du ska ha till att limma i plats. du kan ju alltid åka till en lackerin och köpa de där. då får du rätt lim til rätt plast. de finns en betäkning på plasten typ ABS finns många fler betäkningar


2 komponents lim AKA plastsvets.. finns ett svart lim kommer inte ihåg märke.. kostar 250 kr tuben.. när det stelnat kan man borra i det och gänga med mera.





att "platssvetsa" är svårt o brukar oftast släppa efter ett tag, använd en lödkolv eller en varmluftspistol. det gäller dock att plasterna är av samma sort abs,pp,epdm osv limma är lättast bara göra v-fogar sen använda plast lim från t.ex. 3m eller terroson (antagligen det fedge89 menade)


Varför väcka en 4 år gammal tråd?


ville inte väcka den.. villa bara komma med en åsikt. om vad plastsvets är.. ingen som är tvingad att skriva





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka