Ska snart sälja bilen men mitt dörrhandtag har gått sönder, hjälp!

Jo för fyra dagar sen så gick mitt dörrhandtag (förarsidan inne i bilen) sönder. Jag tänkte höra hur jag ska göra för att lösa detta, och har kollat runt på lite olika skrotar och bildelsdatabaser efter just ett sådant handtag men dom som finns sitter för passagerarsidan. Ska även påpeka att det gäller min peugeot 206 gti, jag bifogar en länk på hur handtaget ser ut: http://www.bildelsbasen.se/?index=defau . d=19798297 Det är alltså plasthandtaget som har gått av längst in så själva handtaget är helt, finns det något bra lim som håller för att fixa problemet, jag har förstått att jag måste montera ner dörrsidan för att kunna lösa det men som sagt tror ni att det funkar med något lim? Och isåfall vad för lim? Ska snart inom en vecka sälja bilen och skulle mer än gärna få svar så fort som möjligt. Mvh/ Marcus



Svar på inlägget: Ska snart sälja bilen men mitt dörrhandtag har gått sönder, hjälp!



Tveksam till att limma sådan "fet" plast. 150kr för handtaget i länken och ngn timme att byta ut det tycker jag verkar vara en betydligt enklare lösning speciellt som du ska sälja den. Om det nu går att uppbringa begagnat till vänstersidan, annars beställ ett nytt? Inte förtroendeingivande för en presumtiv köpare som kommer och tittar på bilen och handtaget går av i fusklagningen, inte kul om det går av strax efter denne köpt bilen heller.


Hej! Självklart så vill jag mycket hellre köpa ett nytt handtag och montera och sälja bilen med gott samvete! Men problemet är att det inte tillverkas längre och jag har kammat varenda sida som kan tänkas sälja på vänstersidan. Men alla som finns ute är av någon anledning alltid på högra sidan :S Så plasten är för tjock för att det ska kunna hålla länge om man skulle köra på lim?


Ett klart tecken på att dom går sönder då skroten bara har till högra sidan, surt. Inte för tjock men kan vara för "fet" för flottig för att limmet ska hålla ihop den. Hör med din lokala färghandlare om dom har något lim anpassat för detta, ta med den halvan du har lös är mitt tips. Annars avvakta och se om det kommer något råd från någon som har info. Mvh Danne.


om den är tillräckligt tjock så borra hål i båda ändarna, o stoppa in en cylinderstav, av metall eller liknande. Limma sedan ihop med något lim, epoxy eller pl400.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka