Hur målar man framlampor?

Hejsan! Hade tänkt fixa till mina framlampor så dom matchar resten av bilen... Just nu ser dom ut såhär: sen hittade jag andra färdig stylade lampor på nätet men dom kostar ju flera tusen och sen frakt på det! Så tänkte man kunde måla dem istället? inte reflektorerna förstås men det runt om? Någon som gjort det? Är det något att tänka på om man gör det osv? Tacksam för all info, tips & tricks m.m. //mvh, Jens



Svar på inlägget: Hur målar man framlampor?



Lacka insatserna menar du. Mest troligen behöver du baka lyktorna så att limmet mjukas upp, slita bort glaset(plasten?), skruva isär lyktan tills insatsen är fri, lacka på!. Om inte hela insatsen är en reflektor dvs, då kommer lampan funka jäkligt dåligt sedan


värmepistol fungerar kanon. värm jämt runt om kanten där limmet är. ta sedan en mejsel o börja sakta men säkert bända isär samtidigt som du värmer. matta ner ytan (ej reflektorn), lacka svart (biltemas svarta plastfärg fungerar kanon) sätt ihop ytorna och börja värma så fungerar limmet igen (oftast, annars får du ta bort allt o lägga på nytt tex. pl400/marinlim


Tackar för svaren! Underbart, nu vet jag (nästan) hur jag ska göra:D det är bara att testa sig fram litegrann men jag har fått mina guidelines nu Undrar, vad säger besiktningen om detta? Det är inget dom klagar på?


Beroende på utformningen av framlyktorna så torde det oftast inte vara några problem att besiktiga med lackade insatser, nej. I och med att det inte är projektorerna man lackar så ska det inte ha så stor betydelse.


heh tack tänkte samma sak men alltid bäst att fråga lite innan man kör igång hm... men det är inga reflektorer på blinkers? så man skulle kunna lackera dom också på samma sätt?


Är inte säker men så länge det syns att lampan blinkar gult så är det väl inga problem att tona reflektorerna? Lär ju dock synas sämre såklart.. Beror väl också på hur dem ser ut.


Jo men med tanke på att bilden jag visar i första inlägget så är det målat svart i bakgrunden... får plocka isär den först och kolla..sitter bara fast med en skruv så det ska nog gå undan tror jag hinner ta en bild genom hålet på baksidan idag!


Mjo. Men bara för att utbytesvarianten är lackad så betyder det ju inte alla gånger att de är godkända i besiktningen.. Men som sagt. Så länge det blinkar gult så ska det väl inte vara några problem.


Ah klart, sorry. är helt yr idag efter jobbat natt i 7 dagar... ska ställa tillbaka hjärnan i rätt tid igen x.x





Lugnt!





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka