940. Vinyltyget lossnar på dörrsidorna ? Ideer?

Helloj ! Som sagt köpt ny kärra en volvo 940 ifrån 95.! Toppskick förutom att på alla dörrsidor högst upp har vinylen torkat och släppt.. Tråkigt ! Men tydligen vanligt fel.. Vad kan man göra finns det firmor som klär in dörrsidorna snyggt eller är det lättast chansa köpa ny dörrinredning men lär ju bli lika dant där med efter nått år? Eller skiljer det emot nyare 98ans dörrsidor ? Tacksam för lite svar för nu ser det bara förjävligt ut Mvh Andreas.



Svar på inlägget: 940. Vinyltyget lossnar på dörrsidorna ? Ideer?



limma eller så letar du fräch inredning från skroten kan ju finnas eller så går du till volvo och beställer sån inredning förmodligen dyrast och minst värt och lägga pengarna på "volvo"


ja du, men trist kasta upp 2-3 tusen för en shysst dörrinredning som sedan den också släpper om ett år?


menar de därför de kan finnas skysta på skroten får 1 par hundra fast min inreding är orginal i min 940 ända inrednings fel jag har e att plastbitarna till dörhandtaget på insidan spricker hela tidne men jag limmar fast dom igen sen att jag har massa hål i plast och tak inredning för att snutarna hade sina leksaker där


Jag kan tro att det blir snyggast att klä om själv, har aldrig varit med om att NÅGON dörrsida varit 100% fräsch på 940.


Vet att det är likadant på 960 .. men ja har haft en fundering på om man skulle ta en tunn träskiva o klä in i tyg eller vinyl o limma dit på översidan av dörrsidan, jusst där "skrynklet" brukar uppkomma. Altså göra ett riktigt snyggt jobb med en träskiva på bara nåra millimeter .. va tror ni? är som sagt bara en tanke jag har haft ..


Det kan funka, men jag tror det blir svårt att få det att se snyggt ut. Blir nog lätt att det inte flyter ihop med resten av dörren. Men jag tror det är värt ett försök alla fall. Lägg gärna ut en bild här om du får ihop något.


jag funderar på att prova om ja kommer över en billig dörrsida på nån skrot eller liknande ... bara göra ett test o blir de dåligt är de ju bara att slänga dörrsidan sen ..


vad jag vet så är det bara mella vissa årsmodeller det släpper vid ''ventgallren'' och ''låssprinten'' kommer dock inte ihåg mellan vilka tyvärr Mvh Markus


drar upp denna tråd, istället för att göra en ny Nu till min fråga, VARFÖR torkar vinylen och bara på dörrsidorna från 940/960 ?? och inte på 740 ? Nån som har ett bra svar på detta ?





samma problem på min, orskaen till det är att volvo ändrade levernatör till nått italienskt skit o då gick de åt skogen, verkar som att solen torkar ut limmet på nått sätt o skinnet töjjer sig.


Det sägs att de bytte limtyp vid 93 nån gång


Riv av vinylen och dra på ny.


Volvo bytade lim -95 (är jag nästan helt 100 på) till ett miljövänligare men tyvärr ganska värdelöst Men om du vill ha samma kan du väl limma om dem fast med ordentligt lim


Precis som ovanstående skrev så bytte de material (lim) vid -95 så mitt tips är, ju äldre dörrsida desto bättre, försök gärna skaffa dörrsida ifrån en 745a istället, dom är alltid i bra skick. Dock kanske du behöver flytta över plast detaljer från dina original dörrsidor ifall att de har spruckit på 745ans. MVH Jimmy


Nu är det ju en gammal tråd detta, men eftersom det blivit lite liv i den igen och att det är en ganska ofta återkommande fråga så kör jag på:Stämmer bra det, är från -95 och framåt som limmet släpper. Om det inte har släppt allt för farligt så går det bra att bara limma tillbaks vinylen igen. Använd varmluftspistol för att forma den, annars blir det skrynkligt och jävligt.


Kan ju tilläggas att detta tråkiga problem inte var Volvos fel, eftersom underleverantören av dörrsidorna bytte lim utan att kolla med Volvo.


Eller från 1993 då nya inredningen kom. På en bekants 93:a har vinylen släppt på alla dörrsidor.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka