Montera Kolfibervinyl på motorhuv 740. Behöver hjälp.

Hej, jag håller på att styla min 745a med kolfiberdetaljer. har införskaffat mig en kolfibervinge inspirerad av V70, tänkte nu ta itu med motorhuven och tänkte lägga på kolfibervinyl från kolfibervinyl.se. ser lätt ut när dem lägger på vinyl på youtube, men de brukar ju vara så att proffsen får det att se lätt ut. 740huven är ju inte helt slät utan är upphöjd i mitten. Är rädd för att det kommer bli svårt och vill inte att mitt ark ska gå åt helvete, därför behöver jag tips och råd. Det bästa var om det fanns någon kunnig inom detta som kunde hjälpa mig som bor nära Falun eller borlänge, där i krokarna, och vill tjäna sig en hacka.



Svar på inlägget: Montera Kolfibervinyl på motorhuv 740. Behöver hjälp.



Hej, här kommer några tips 1. se till att underlaget är riktigt rent 2. dela vinylen på mitten, inte ordagrant, dela den vita plasten på baksidan på mitten så du tar halva huven i taget. låt den ena halvan vit baksida sitta kvar medan ni folierar hala motorhuven. 3. börja från mitten och gå utåt. 4. se till att ni är 2-3 st som hjälps åt 5. ta det lugnt, det får ta tid stressa inte. 6. ser ni att det går åt he****e stanna upp och se vad som gått fel och börja om 7. skär inte vid kanterna för än ni är helt klara. Lycka till, håll oss uppdaterade //Glenn


Glömde en sak, Du behöver en varmluftpistol eller en hårfön till de svårare områdena. Om du värmer vinylen så blir den ännu lättare att hantera. Var försiktig så att du inte sträcker vinylen för mycket eller år "fel" håll. Åt fel håll menar jag... Om man tittal på vinylen så har den ett strukturerat mönster. drar du vinylen åt fel håll så kommer mönstret att förändras.


tack för svaren. det ska bli spännande å prova dethär


Jag testade en ny sak som jag inte gjort tidigare. Jag använde en applicerings vätska. Resultatet blev detta: Om det håller lika bra återstå att se men det var otroligt mycket lättare att foliera med denna vätskan. Jag skall ut och köra 40 mil nu, sitter den kvar så funkar det


vad är det för appliceringsvätska?


Före


EFTER


Det blev jättebra och jag är nöjd kund, måste fan köpa mer, det här är en mirakelprodukt. Var lättare än jag trodde att värma och forma. Snyggt som fan blev de!


Blev lite spillbitar över som jag satte på morsans skuff





Jäkligt bra jobbat, snyggt som fan blev det


kan bara hålla med dig...kolla mina bilder och se vad kolfibervinyl.se kan göra för din bil mer än huven.. just nu har jag huv tak o baklucka i denna fina vinyl samt lister och handsfack och mittkonsoll invändigt...kommer eventuellt köra dörrpaneler och fler lister innan vallåkra,,, har även kört min med högtryck och vanlig biltvätt..sitter kanon..





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka