Byte utav växelspaksknopp på Spaceball?

Känner mig väldigt newbie när jag ens tar upp denna frågan här. Men min växelspaksknopp på min spaceball i S60n, är väldigt sliten. Så då undrar jag hur man byter ut den? Är det bara rycka och dra tills den lossnar? Eller ska man göra något annorlunda? Och hur stor del utav själva "spaken" tillhör växelspaksknoppen eller är det bara lädergrejen som är knoppen? Och om/när man väl får av den så kan jag sätta dit vad som helst eller? Tog denna som exempel för tillfället:http://www.hova.com/sparco-vaxelspakskn . -3977.aspx Skulle den gå att trycka dit istället?



Svar på inlägget: Byte utav växelspaksknopp på Spaceball?



Tveksam om någon annan än orginal passar,men du får väl prova . Finns annars monteringsanvisningar på Volvo hemsida,där det står följande:1 "Tryck växelspaksknoppen nedåt och vrid den ¼ varv åt vänster" 2 "Dra av växelspaksknoppen från växelspaken. Man kan behöva vrida och lirka lite med växelspaksknoppen för att få av den från växelspaken. Tips Ha växelspaksknoppen vriden 45°, luta den framåt och dra av den från tappen (1) på växelspaken. Tappen (1) på växelspaken kan endast gå igenom hålet i växelxelspaksknoppens nederdel (2) på diagonalen." 3 "Sätt dit den nya växelspaksknoppen på växelspaken, ha den vriden ¼ varv åt vänster, tryck den nedåt och vrid den rakt fram. Dra i växelspaksknoppen och kontrollera att den sitter fast."


Manuell eller automat?? För att ta lös den på en manuell trycker man ned knoppen och vrider den ett kvarts varv, sen drar man den rakt upp. Har jag för mig, hehe


Japp och spaceball finns väl bara till manuell


Aa, just de ja, missade de....


De stämmer.. sitter en snabbkoppling:)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka