Låscylinder Volvo 850, demontering från handtag?

Hej! Behöver hjälp med att demontera låscylindrarna i främre dörrhandtagen på Volvo 850. Enligt de beskrivningar jag hittat så "öppnar" man en låsring med hjälp av en skruvmejsel från sidan av handtaget. Denna låsring har jag hittat, men när jag släpper på den åker låscylindern ut ca. 5mm, sedan är det stopp. Behövs nyckeln för att låscylindern ska gå att få loss? Har nämligen inte denna, då jag inte tänkte på detta när handtagen köptes.... Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Låscylinder Volvo 850, demontering från handtag?



Minnet sviker lite, Har för mig att man drar låscylindern ut på framsidan, då är det nyckel som gäller. Prova stick in din nyckel och för den in och ut så kanske cylindern släpper.


Har handtaget löst, så borde ju gå lika bra att "skjuta på" låscylindern bakifrån, har provat att ha en nyckel i samtidigt men det är totalstopp efter att cylindern åkt ut ca 5mm. Har haft på rostlösande medel osv, men inte heller det hjälper...


Har för mig att jag fick lossa lite på låsringen från andra sidan handtaget också,om jag nu minns rätt. Var ju några år sedan jag gjorde denna operation på min gamla bil.


Fick loss ena låset nu, gick att få i en nyckel i detta lås så med lite pillande och våld så hoppade låscylindern till slut bort. Problemet med det andra låset är att jag inte kan få in någon nyckel som jag kan vrida lite med samtidigt som jag trycker ut låset. Det händer absolut ingenting när man försöker knacka ut låset, och vill inte använda för mycket våld då risken finns att handtaget skadas inuti av låsklackarna....


Låset i ena handtaget vägrar ge med sig, misstänker starkt att nyckeln behövs för att få ur låscylindern... Eftersom jag då inte har någon nyckel funderar jag på hur jag ska lösa detta... "Borra sönder" låscylindern försiktigt så låsklackarna släpper? Eller något annat förslag?


Jepp, man behöver en nyckel för att få ut den. Har ingen idé hur du ska få ut den utan nyckel faktiskt, men borra funkar ju.


Japp, borra fungerade Får hoppas det går lättare att få ut låsen som sitter i mina befintliga handtag nu





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka