Antal tillåtna ljuskällor i fronten, positionsljus/parkeringsljus/dimljus/halvljus

Du kan inte få dom godkända som positionsljus p.g.a dom sitter för lågt, nu har jag inte måtten i huvudet men har för mig att det var 40cm från marken och max 20 cm in ifrån bilens yttre linjer som positionsljuset måste sitta



Svar på inlägget: Antal tillåtna ljuskällor i fronten, positionsljus/parkeringsljus/dimljus/halvljus



Det är väl bara att köra med det du tycker är snyggt Om du väl blir stoppad för dina ljus, så får du förmodligen bara en tillsägning. Ska själv montera 2st vita led-slingor i fronten på min S60, som kommer agera "dimljus" om man säger. Dom är ju inte så starka, ska bara vara där för det estetiska. Frågade besikningen om detta, och dom såg inga problem med att jag skulle montera dessa fram. Sålänge jag kunde slå av dom på en knapp så var det helt okej.


Ok, man kan "förmodligen" ha dem istället för dimljus men kan då inte ha dem tillsammans med halvljus?! Vad kan man ha tillsammans med halvljus? visst positionsljus, men kan man ha flera ljussvaga leds tex. Typ som BMWs änglaögon. Skulle vilja ha något eftermonterat ledljus utöver halv- och positionsljus.


Vad det klassas som? Det klassas som "ej godkänd utrustning av vägverket" 500 kr böter.


så länge de inte är blått eller bländar så brukar de inte va nåt problem, är min erfarenhet. men dom går inte att använda enbart som dimljus eller positionsljus.


Dessa har jag istället för de ordinarie posljusen,ännu inte blivit stoppad av farbror blå. Kör med dessa tillsammans med dimljusen på dagtid och tillsammans med halvljusen på kvällstid. Men byter ut listerna vid besikting,då jag ändå byter framlampor och pos.ljus/blinkershusen.


Endast tillåtet med 2 par ljuskällor fram varav det ena är parkeringsljus/varselljus. Ovanpå detta måste det vara E godkänt. Är bilen sedan helbilsgodkänd måste de ersättas med något som är godkänt till den bilen. Det är en djungel.


Sen kan man ju se på lastbilsåkare som har julbelysning till ett helt kvarter runtom hela bilen och fråga sej om farbror blå bryr sej om dom eller om dom bara är ute efter gatbils entusiaster...


Handlar lite om hur man beter sig och hur fordonet ser ut i övrigt. Vissa blir stoppade ofta och andra aldrig....


Lagom trådlyft Alla vet att dimljus + halvljus alltid är förbjudet ihop oavsett väder och ljus, men det står klar toch tydligt att endast två ljuskällor framåt är tillåtna vid körning (pos + halv) utom vid dimma och dagsljus där dim + pos är tillåtet (ej halvljus) Men jag undrar vad dom kallar spoilerljusen runt dimljusen som siter på b.la MB e-klass för något? Skulle jag sätta en rad dioder där på samma mått från strålkastaren på gammelvolvon skulle det vara olagligt...





Kan upplysa om att vi också får böter.


vill bara upplysa alla som har sk diodslingor å tror de är drl,, det lyser INTE som drl,, många jag möter har släckta lysen men diodslingor som lyser som parkeringsljus,, man ser er knappt speciellt när det är mörkt/dåligt väder





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka