Xenonlampor 12/24v??

Tjena har fått tar på ett par arbetsbelysningar med 24v xenon lampor av sorten D1s. Men dom e trasiga och jag ska ändå ha dom på bilen så undrar om jag bara kan sätta dit en 12v D1s lampa utan att behöva bytta ut hela belastaren som är in byggd i lampan? Tack för svar!



Svar på inlägget: Xenonlampor 12/24v??



Är inte själva lampan som är på 12 eller 24, det är ballasten, Tror inte den funkar med 12v.


Okej för på lamparn står det 24v 35w xenon. va därför jag fick hopp om att det skulle gå med att bara bytta lampan.


vad står det på ballasten då? kan ju vara att den går på både 12v och 24v.. klarar den båda skare bara vara byta lampa.. eller så kollar du med tillverkaren å ser vad dom säger.


ah, får kolla om jag kan se om det står något på belastaren


Du kan byta lampa om du matchar lampsockel och effekt. På xenonlampor är det ingen skillnad på 12 eller 24 volt ballaster, xenonlampan är alltid samma. Drivdonet driver xenonlampan ca 85 volt växelspänning och funkar som en transformator. Ingångspänningen till ballasten har ingen betydelse om det är 12 eller 24 volt. Däremot ska du välja rätt effekt till xenonlampan, 35watt. Arbetsbelysning brukar ha 4300, 5000 eller 6000 kelvin på färgtemperatur.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka