Låg bil i Västerås.

Hej! Tänkte sätta kjolpaket på min saab 9-5 (sedan -00) men funderar på om jag får problem med farthinder etc. Jag har ingen erfarenhet av sådant sen tidigare och har därför lite funderingar. Jag har hittat en annons med ett hemmabyggt kjolpaket där frontkjolen i dagsläget är fritt från backen med ungefär ett stående ciggpakets höjd. Den bilen är inte sänkt och den står på 19" däck. Blir den fronten för låg på min bil månntro som är sänkt och står på 18"?? Någon som har koll på den fria höjden på ett realcar kit? Någon som har något att säga om vägarna i västerås med alla farthinder eller något att säga om kjolpaket i allmänhet? Med vänlig hälsning, Larsa



Svar på inlägget: Låg bil i Västerås.



Fälgstorleken beror väl på, du har väl mer gummi på dina 18" än han har på sina 19"? Så rullomkretsen är densamma, brukar vara så iaf Hur mycket är bilen din sänkt då?


Det jag egentligen behöver veta är om realcargrejerna blir väldigt låga. Vad säger de som har låg markfrigång om att köra i Västerås? Det är ju en del farthinder. Hur låg markfrigång vågar man ha utan att behöva köra sönder grejerna hela tiden? Ska kolla runt lite mer på forumet om detta. Är som sagt novis på området.


Det är LUUGNT.. Plocka bort fjädrarna och åk ett varv runt stan sen förstår du hur mycket markfrigång du egentligen har.


Jag kör med Realcar kjolpaket på min 9-5:a 01:a och kör med 20"are skodda med 225/35 däck på och jag har aldrig haft problem med farthinder , vägbulor. Dock kör jag oftast i Skåne , men dom är säkert inte högre i Västerås. /Stefan


I torsby har vi väll ca femtielva farthinder. och jag har inte problem med ett enda farthinder. Komunsnubbarna verkar älska att sätta upp nya farthinder Det enda som kan vara ett problem är om dina stötdämpare är dåliga så att du får ett eftergung på fronten så att den slår i..


Det ska väl till en väldigt stor bil för att den ska bli låg på 20" för det första, och sedan har jag hört att skåne har sjukt mycket bättre vägar än oss, Västerås är katastrof, iallafall om man kör med en bil där växellådsbalken ligger på backen om man kör på spåriga vägar. Fast nu dem senaste veckorna har dem iallafall lagt igen typ hälften av alla potthål och skit som var överallt i stan.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka