Sätta devil eyes på audi a4

har planer på att sätta dit devil eyes på min audi a4 01 men går bilen igenom besiktningen med dom? är det bara att koppla bort orginal lampan och sätta dit den nya med samma skruvar och kontakter eller ska de byggas om en massa? är det lagligt med xenonlook lampor i dimljusen?



Svar på inlägget: Sätta devil eyes på audi a4



Det står ju i produktbeskrivningen ifall de e godkända. De bör de vara. De är bara å plocka ur lyktan å sätta in de nya. Samma kontakter å skruvar. Busenkelt


de står att dom är E-märkta betyder de att dom är godkända? vilket är snyggast på en grå bil att de är kromade eller svarta?


ingen som har smakråd på vilket som blir snyggast kromade eller svarta på en grå bil?


Lägg upp bild på bilen så blir det lättare att ge smakråd. Enligt mig så tycker jag att svarta devileyesen gör ett bättre orginalstuk medans de chromade brukar ge för mycket *blingbling* stuk. Smaken är som baken


ja beställde faktist de svarta nu tänkte kanske att på ljus bil ska man ha ljusa lampor men de svarta va snyggare så tog faktist dom:) men E märkning betyder att de är lagliga va?


Ja E-märkta är lagliga


Krom hade ja sagt.. men alla tycker olika. Köpte nya till min bil, den e grå/silver. Dock var de en orginallykta fast lite modernare. Det måste ju lixom endå va krom i reflektorn så nå svart går ej.


Ska man vara petig så får ju inte själva "Devil Eyesen" lysa när halvljuset är på. Det KAN dom slå ner på, men det är ju lättlöst. Men jo, det ska bara vara att sätta dit o ställa in nivån


Sätt en separat brytare bara. Inne i kupén





Ja eller så sätter man ett brytande relä så slås dom automatiskt av när man slår på halvljuset


Man vill antagligen helst ha på dom då halvljuset är på.. så drar man av switchen då bes är osv. Precis samma sak som man gör då man installerar extraljus.


men på nya audi bilar som har de så orginal, de har väl både slingan och halvljuset samtidigt eller är jag fel ute?


Helt rätt.. Men de är fabrikstillverkade på det viset, därmed godkända positionsljus att köra med.


och de är de inte med dessa som jag köper även om de är E märkta? men säger besiktnigen något om de så bytar jag tillbaka till de gamla ljusena och besiktigar med dom:)


Det är ju det som är det struliga.. av vad jag tror, så skulle inte bes tycka om att du kör in med ledslingan på + halvljus. Ja alltså det är ju inte nåt stort projekt att bara byta ut dom en dag under bes. Väldigt lättmonterade grejer. Men också sen har du lösning nr 2. Ifall du skulle ta och sätta in en brytare till ledslingan.. eller bara att du kopplar ut den just då du ska besikta. Kanske är ännu enklare. Men själva lyktan med endast halvljus går igenom bes utan problem.


behöver jag inte slingan under besiktning alltså behöver man inte ha positionsljus? nu när jag monterar dom måste jag då ställa in halvljuset själv? och isåfall hur gör man de för att få in en bra höjd alltså vet vilken skruv det är men hur högt ska man ha respektive sida? kan man rikta helljus?


Mjo, det vill dom nog att du har. Eller åtminstone parkeringsljus (vilket slingan fungerar som då det inte sitter några separata lampor för det...i de flesta devil eyes:en). Skillnaden är, på de, åtminsone senare, audi:na så sänks styrkan på led:en när man slår på halvljuset. Gällande inställningen; märk ut på garageporten eller liknande innan du tar bort de gamla lamporna. Alternativt gör du som så att du letar upp en plan markbit med en vägg. Rulla helt intill väggen, märk ut var "ljusstrecket" går, backa 5m och då ska strecket ha sjunkit 5cm (backar du 3m ska det ha sjunkit 3cm osv) Helljuset brukar inte gå att ställa in. På mina DE är det en skruv för Upp/Ner och en för Höger/Vänster...alltså; helljuset "följer bara med" Och som F-Tar säger, så har nyare bilar fått det godkänt som "original", och får en bil det, ja då gäller inte riktigt "samma regler". Det som är själva strulet är att du bara får ha "en ljuspunkt", och det blir det inte med DE. Vill dom vara RIKTIGT jävliga kan dom gnälla på att slingan går "för långt in från skärmen" också (max 40cm vill jag minnas att det "innersta ljuset" får vara) Nu ska vi dock inte måla fan på väggen, de flesta klarar sig. Personligen har jag dock kopplat det som så att när jag slår på halvljuset, så dör också slingan


Jag hade besikning i lördags.. jag hade försökt att ställa in halvljuset själv och fått det helt fel. Dom bländade gärnet sa besiktningsgubben. Jag trodde de va en skruv för halvljus, och en för helljus. Fast så vare inte, den skruven som sitter längst ut är för sidled, den skruven som sitter ovanför helljus är för upp och ner. Iallafall så ställde han in dom manuellt på plats på deras ljusbildstavla så det var ok, och pärlan gick igenom omärkt Så de är nog inga problem ifall de diffar lite. Sen med själva ljusslingan så snackade ja med en kompis som har dessa och han har fått klartecken på bes att dom är godkända som positionsljus Kör på du!


aha okej men jag gör nog så att tycker inte besiktningen om de så bytar jag tillbaka till de gamla under besiktningen





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka