Saab fälgar på Volvo 940

Hej! Pappa har köpt sig en ny bil (9-3) och fick då en fälguppsättning över. Detta är Saabs 16" originalfälgar. Passar dessa rakt på på min 945:a? Sökte lite men jag fattar inte riktigt allt om flytande muttrar och spacers och skit. Vad behöver man? Vad fungerar? Mvh



Svar på inlägget: Saab fälgar på Volvo 940



940 har 5/108 och Saaben kör med 5/110. Du behöver alltså bultar eller möjligtvis muttrar med flytande assymetrisk kona. Denna gör ätt du kan köra med i ditt fall 5/108, 5/110 och teoretisk 5/106(finns det ens?). Det som kommer att ställa till det för dig är att det skiljer ganska mycket i ET mellan gamla Volvo och nyare Saab. Volvo brukar ligga runt ET25 tror krav och fredagsmys flesta Saabarna hat ET41 eller 49. Fälgen hamnar jättelångt in och du måste köra med spacers för att få ut fälgen.


Va f*n! Telefonen verkar ge smakat på påsksnapsen.. ch nyare Saab. Volvo brukar ligga runt ET25 tror JAG och DE flesta Saabarna HAR ET41 eller 49. Fälgen hamnar jättelångt in och du måste köra med spacers för att få ut fälgen.


ET är alltså hur långt "in" fälgen sitter? Hur mycket spacer behöver man då ungefär? Vart kan man köpa dessa muttrar? Tack för svar!


Tror att ocl brorson har såna men annars kan du söka på assymetrisk kona, eller flytande kona. Då borde du hitta nån som har. Du behöver en platta som kompenserar felet i ET. Alltså ET41-25=16. En spacer som är 16mm tjock. Detta är förstås om fälgarna är likfs breda. Annars blir det lite bökigare att räkna ut. Förstår du hur jag menar? Borde finnas då det e samma problem att köra med s/v70 fälgar på äldre Volvos. Ps. Kör själv med fälgar avsedda för Volvo..


Jag får höra av mig till dem då. Ja Saab fälgarna är bredare, kommer inte ihåg hur mycket i huvudet men det ska gå att räkna ut. Vart köper man billiga spacers då? Kan man ha flera tunnare eller blir det dåligt? Hehe där ser man!


Aldrig behövt köra med spacers men rent spontant så känns det som att en grov är att föredra mot flera tunna. De e ju många som kör med tex R-fälgar (brukar ha liknande ET som Saab) på 940 så det finns säkert färdiga i rätt tjocklek. Man kan testa en sida som heter willtheyfit.com. kan man alla värden så kan man se hur fälgen kommer att hamna jämfört med original.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka